Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

3D Baskılı Sensörlü Sahte Meyveler, Taze Ürünler Yememize Yardımcı Olabilir

3D Baskılı Sensörlü Sahte Meyve, Taze Ürünler Yememize Yardımcı Olabilir. Nakliye Koşulları hakkında gerçek bilgi almak artık çok kolay!

3D Baskılı Sensörlü Sahte Meyveler, Taze Ürünler Yememize Yardımcı Olabilir!

Sensörlü sahte meyve,  gıdaların doğru nakliye koşullarında götürülüp götürülmediğini kontrol etmenize yardımcı olarak, mağazalarda ve marketler de daha taze ürün yememize imkan sağlayacak.

Mağazaya kötü nakliye koşulları sebebiyle mahvolmuş meyveler gelmeyecek.Nakliye şirketlerinin ürünleri bakkala ve marketlere giden yolda doğru taşıma koşullarında gidip gitmediğini kontrol etmesi zor. Çoğu nakliye sensörü sandıkların içindeki koşulları doğru yansıtmaz ve nakliye koşulları ile ilgili doğru bir görünüm vermez. Tam da bu noktada İsviçreli araştırmacıların güzel bir çözümü var.

Araştırmacılar yapay ve içi sensör ile dolu meyve oluşturdular. Onu diğer yiyeceklerin yanında kasalara koyarak sıcaklıkların değişimini ve koşullar hakkında daha doğru veriler elde etmeyi sağladılar. Yapılan ara kontroller neticesinde nakliye edilen meyveler düzgün soğutulmamışsa nakliye şirketi bunu bilecek.

 

Nakliye sırasında diğer (gerçek) mangolar arasındaki mango sensörü.

Nakliye sırasında diğer (gerçek) mangolar arasındaki mango sensörü.

3D Baskılı Sensörlü Sahte Meyve Nasıl Üretiliyor!

3D baskılı sensörlü meyve oluşturmak için X-Ray taraması ile gerçek bir örnek taranarak 3D baskı tekniğiyle ortalama şekli sağlayacak şekilde bir kabuk doku yazdırılır (oluşturulur). Oluşturulan kabuk karbonhidratlardan, polistirolden ve sudan yapılmış taklit meyve eti ile dolduruyor. Sonuçta doğal olmayan ve yenilmeyen ancak test sonuçlarında doğru sonuçlar üretebilecek kadar gerçekçi bir sensörlü sahte meyve oluşturulmuş oluyor.

Yaptığı işi ve defalarca kullanılabilmesini göz önüne alırsak maliyeti ucuz sayılır. Her bir meyvenin maliyeti yaklaşık 50$. Bu aslında gerçek zamanlı veri elde etmek isteyenler için çok ta büyük bir para sayılmaz.

3D Baskılı Sensörlü Sahte Meyve, Taze Ürünler Yememize Yardımcı Olabilir. Nakliye Koşulları hakkında gerçek bilgi almak artık çok kolay!

Tek DezAvantajı, Henüz Kablosuz Değil!

Şu an için tek dezavantajı, doğru sonuçları elde etmek için ara kontroller yapmak zorun olmanız. Mevcut tasarım henüz kablosuz olarak verileri iletmek için donatılmamış. Bu nedenle gıdalar yoldayken anında bilgi imkanı henüz yok.

Buna rağmen şirketler nakliye hatalarını önlemek ve bakkallara ve marketlere gıdaları daha taze götürülmesini sağlamak için bu paraları harcamak isteyebilir.