TeknoTalk

Şifreli ProtonMail Contacts, Dünyanın ilk Şifreli Rehber Yöneticisi

ProtonMail’den Şifreli Mail Kişiler Listesi!

Şifreli ProtonMail Contacts, Dünyanın ilk Şifreli Rehber Yöneticisi. Artık e-mail listenizdeki kişiler başkası tarafından okunamayacak. 

Yaklaşık bir buçuk yıl önce birkaç mobil uygulama ile birlikte ProtonMail, şifreli mail hizmetini herkesin kullanımına sunmuştu. Bundan bir kaç önce de ProtonMail ücretsiz VPN hizmetini de devreye almıştı. Şirket şimdi de ProtonMail Contacts adında dünyanın ilke şifreli rehber yöneticisini kullanıma sunduğunu duyurdu.

Yeni Hizmet ProtonMail’in e-posta sistemine entegre çalışıyor. Kullandığı sıfır erişim şifrelemesi ile ProtonMail sunucularında neyin depolandığını bile bilmeyecek. Ayrıca dijital imza doğrulaması ile verilerinizi kimsenin kuracalamaması sağlanıyor. Telefon numaralarınızı ve not aldığınız kısımlarda dahil olmak üzere kişisel verileriniz ve kişiler listenizdeki istediğiniz alanları şifreli olarak kullanmanız mümkün.

Elbette e-posta adresi bu şekilde şifrelenmiyor. Ancak bu şekilde kullanımın avantajlarından bahseden ProtonMail, örnek olarak bir gazeteciyseniz ve kaynağınızın Telefon numarası ve Adres bilgilerinin korunması sizin için elzem olabilir diyor.

Şifreli ProtonMail Contacts Nasıl Çalışıyor?

Şirket, her e-posta hesabı için yeni bir özel ve açık anahtar çifti oluşturduğunu ve yalnızca kişi şifreleme için kullanıldığını söylüyor. Özel anahtar client – istemci tarafından üretiliyor ve ProtonMail’in ulaşamayacağı bir şekilde kendi türevini kullanıyor.

Özetle bu uygulama dünyada bir ilk. Şifrelenmiş Kişisel alanlar yalnızda sizin oluşturacağınız anahtar ile görülebilir.Zaten dijital imza, ProtonMail’in üstünde ve ötesinde gizliliğinizi garanti eden özel anahtarınızla da doğrulanıyor.

ProtonMail ücretsiz şifreli e-posta, ücretsiz VPN hizmetinden sonra Şifreli ProtonMail Contacts Hizmeti ile gizlilik arzu edenlere önemli kullanım imkanları ve konfor sunuyor.

ProtonMail The Verge

Exit mobile version