Sosyal Medya

Otomobil

Audi Emisyon Skandalı, VW Başı Daha da Ağrıyacak

Audi'nin adı da emisyon skandalına karıştı.Audi'nin Otomatik vitesli modelleri de emisyon testlerini kandırmış. Audi Emisyon Skandalı detaylar

Şimdi de Audi’nin adı emisyon skandalına karıştı. Audi’nin Otomatik vitesli modelleri de emisyon testlerini kandırmış.

Audi emisyon skandalı VW grubu için  yeni dert kaynağı olacak. California Air Resources Board’ın bildirdiğine göre VW grubunun diğer önemli markası Audi’nin de emisyon testlerine hile karıştırdığını ortaya çıkardı.

WSJ ve Reuters‘ın Alman Bild’i referans gösterdiği haberlerinde California Hava Kaynakları Merkezi’nin (CARB);

Amerika’daki Audi modellerinde yapılan emisyon testleri sırasında; Audi’nin emisyon testlerinde gerçek salınımı değerini düşüren bir yazılımı, otomatik vites kutusuna entegre ettiğini iddia etti.

Yazılım sadece Amerika’da satılan modeller için geçerli değil tüm benzinli ve dizel modeller dahil..

Şimdide Audi Emisyon Skandalı, VW Başı Dahada Ağrıyacak

Bu yazılımın sadece Amerika’da satılan modellerde olmadığını belirten Bild;Avrupa’da satılan tüm dizel ve benzinli modellerin bu sürece dahil olduğunun yazdı.

Audi Emisyon Skandalı Yazılım nasıl hile yapıyor? 

Standart emisyon testlerinde araçlarda direksiyonun döndürülmediğini fırsat bilen yetkililer yazılımın çıkış noktasını buna göre belirledi. Direksiyonun standart konumda tutulması sırasında emisyon değerleri Audi’nin verdiği değerler ile eşleşirken; direksiyonu 15 derecelik açının üzerinde hareket ettirilmesiyle, açıklanan değerin üzerinde bir karbon salınımına rastlandı.

Bild, Audi’nin yazılımı kullanmaya geçtiğimiz Mayıs 2016’da son verdiğini iddia etti. Audi’nin bazı modellerde benzer sıkıntılara adı karışmıştı. Ancak bu son durumda eğer iddialar doğruysa VW’nin başı bir önceki emisyon skandalından çok daha büyük dertte demektir.