Sosyal Medya

Donanım

Siri Apple TV ‘ye Geliyor!

Sonbaharda gelecek olan OS X 10.11 El Capitan'ın 2. beta sürümü, ilginç yeniliklerin ipuçlarını veriyor. Apple'ın yeni uzaktan kumandası ve Apple TV için Siri'nin izlerine rastlandı.

Sonbaharda gelecek olan OS X 10.11 El Capitan’ın 2. beta sürümü, ilginç yeniliklerin ipuçlarını veriyor. Apple’ın yeni uzaktan kumandası ve Apple TV için Siri’nin izlerine rastlandı.

Apple’ın bir süredir iddialara konu olan Apple TV’sinden yeni haberler geldi. Bu defaki iddialar yeni nesil bir Apple TV’ye değil, Apple TV’ye gelecek çeşitli özelliklere ve yeni kumandaya yönelik. Haziran ayı başında tanıtılan OS X 10.11 El Capitan’ın Beta 2 sürümü bu yeni özellikler hakkında ipuçları sunuyor.

Çoklu dokunmatik kumanda

AppleInsider sitesinin haberine göre, Apple yeni bir uzaktan kumanda geliştiriyor. Yeni kumandada iPod benzeri Click-Whell tasarım yerini çoklu dokunmatik bir dokunma paneline bırakabilir. Macbook’larda yıllardır kullanılan çoklu dokunmatik panel, ayrıca Magic Touchpad adıyla ek bir aksesuar olarak da satılıyor. İşlevsel panelin kumanda üzerinde yer alması birçok işlemi kolaylaştırma açısından önemli yenilikler sunabilir.

apple-remote

Apple TV’ye Siri desteği

OS X 10.11 Beta 2’de yer alan “AppleBluetoothRemote.kext” dosyasında ipuçlarına rastlanan çoklu-dokunmatik uzaktan kumandanın yanı sıra bir diğer iddia da Siri’ye yönelik. Apple TV’nin Siri desteği ile sesli komutları algılayabileceğine yönelik ipuçları da kernel dosyasının sağladığı ipuçları arasında. Bakalım Cupertinolu şirket önümüzdeki aylar için ne gibi yenilikler planlıyor?