Sosyal Medya

iPhone

Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır?

Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır? Siri'nin bilmediğimiz özellikleri, hoparlör modunda ve numara söyleyerek arama!

Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır?

Siri’nin bilmediğimiz özellikleri, hoparlör modunda ve numara söyleyerek arama yaptırabilirsiniz. Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır?

iPhone’ların avantajlarından biri, Siri sayesinde telefonun birçok özelliğini kullanabilmemizdir. Kullanıcıların bir çoğu Siri ile arama yapmayı kullanırken, Siri’ye hoparlör modu kullanılarak arama yaptırmanın mümkün olduğu çoğu kullanıcı tarafından bilinmez.
Home düğmesini basılı tutarak veya “Hey Siri” diyerek Siri’yi tetikledikten sonra, (teorik olarak) yapmanız gereken tek şey bir çağrı talebinde “hoparlör kullan” veya “hoparlörü kullanarak” (örneğin, “Hoparlörü kullanarak Murat’ı ara”) demeniz yeterlidir.

Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır?

Bununla birlikte, iOS Kişiler listenizde bulunmayan birini arayacaksanız, arayacağınız kişinin telefon numarasını rakam olarak söyleyerek Siri’ye arama yaptırabilirisiniz. (örneğin, “dokuz, bir, biri ara”)

Siri Kullanılarak Hoparlörlü Arama Nasıl Yapılır?

Diğer bir özellik ise, Siri’ye “PTT’yi ara” komutu verdiğinizde, şehirde birden fazla PTT bürosu olduğundan dolayı, PTT bürolarının bir listesini size sunacak ve arasından seçim yapmanızı isteyecektir.

“Hey Siri”özelliğini kullanabilmek için minimum, iOS 9 ve sonrası işletim sistemi gerekmektedir. “Hey Siri” iPhone 6S ve 7’de şarj kablosu takılı olmadan kullanılabilirken, iPhone 6 da şarja takılı olarak kullanılabilir.

Appleinsider