Sosyal Medya

Sosyal Medya

SnapChat Google Bulut Hizmetlerinde 2 Milyar Dolar Ödüyor, Karşılığında?

SnapChat Google Bulut Hizmetlerinde 2 Milyar Dolar Ödüyor, Karşılığında? Snapchat Google'un bulut hizmetlerinden nasıl faydalanıyor?

SnapChat Google’a Bulut Hizmetleri için 2 Milyar Dolar Ödüyor?

Snapchat Google işbirliği! Sosyal Medya Şirketinin Google Bulut Platformu ile büyük bir sözleşmesi var. Bu ne anlama geliyor?

Halka arzı bu hafta olan Snap, Google ile bulut hizmetlerinde beş yıllık sözleşme imzaladı ve Snap, Google’ın bulut platformundaki en büyük müşterisi haline geldi.

SnapChat Google Bulut Hizmetlerinde 2 Milyar Dolar Ödediği Şey?

Google’ın Bulut hizmeti ticaretinden daha önce yılda yaklaşık 1 Milyar dolar gelir elde ettiği söyleniyordu. RBC Capital Markets analisti Mark Mahaney göre, Amazon Web Servisinde bu rakam 12.2 Milyar dolar, Microsoft Azure platformunda ise 2.7 Milyar Dolar.

Snap’in Ayrıca AWS ile 1 Milyar dolarlık bir anlaşmada imzaladığını söyleyelim.

 

Ancak Snap 2 Milyar Dolar karşılığında Google’dan neler alıyor? Snap Google’ın bulut hizmetlerinden nasıl faydalanıyor? Esas Soru bu?

Google tam olarak Snap’in hangi hizmetleri için bu parayı ödediğini açıklamıyor. Ancak Google’ın bulut hizmetlerine giren dört temel ürün var:
  1. Cloud Storage, Google tarafından yönetilen sunuculardaki verileri depolamak için;
  2. Veriyi almak ve yönetmek için Compute Engine;
  3. Uygulamaları geliştirmek ve çalıştırmak için App Engine;
  4. Veri analizi için BigQuery; Ve bir takım makine öğrenme araçları.

Snapchat’ın temel olarak müşterilerin ana yazılımlarını Google tarafından yönetilen veri merkezlerinde barındırmasına izin veren App Engine üzerine kurulduğunu biliyoruz. Bulut hizmetleri bir şirketin gerektiğinde daha fazla sunucu kullanmasına izin verdiği için uygulamanın daha hızlı ve daha verimli çalışmasına olanak tanıdığından; kendi sunucularınızı barındırmaktan çok daha avantajlı ve esneklik gösterir.

App Engine, Google’ın temel bulut hizmetlerinden biridir. Kullanıcılara yazılım oluşturmak, güvenliğini sağlamak ve yeni özellikleri test etmek için araçlar ve hizmetler sunmaktadır. Ayrıca, uygulamanın giderek artan miktarda trafik işlemesine izin verir.App Engine’i kullanan diğer şirketler arasında Best Buy ve kurumsal bulut telefon sistemi Dialpad bulunuyor.

Snap Google’ın bulut hizmetlerinden nasıl faydalanıyor?

Diğer şirketlerin Google’ın bulut tekliflerini nasıl kullandıklarına bağlı olarak Snap için farklı araçların nasıl yararlı olabileceği aşağıda açıklayalım.

  • Örneğin, analist firma Enterprise Strategy Group’un bir raporuna göre, Google bulut müşterisi Spotify, kullanıcı dinleme verilerini analiz etmek için BigQuery kullanıyor.
  • ESG, yaş, cinsiyet ve pazara göre en iyi şarkıları içeren bir sorgu yaptı: Spotify’ın BigQuery kullanması yaklaşık sekiz dakika sürdü; diğer araçlar ile beş saat sürdü.
  • Snap, aynı zamanda, belirli görevleri otomatikleştirebilen daha karmaşık programlara değinen Google’ın makine öğrenme yazılımını da kullanabilir.
  • Snap şu anda reklam hedeflerini artırmaya yardımcı olan bir makine öğrenme sistemi kullanıyor.Hangi reklamların kullanıcıların yanıt verme olasılığının yüksek olduğunu ve reklamı doğru kullanıcılara gösterdiğini tahmin eder. Hedef, yalnızca daha fazla gösterim sunmak yerine, bir uygulama indirmek gibi belirli bir işlemi artırmaktır.

Bununla birlikte, Snapchat Google bulutunu kullanıyor; şirket, ürünün başlangıç ​​operasyonları için kritik olduğu açık.Şirketin S-1 dosyasında, “Google Cloud operasyonunu kullanmamızın bozulması veya girişiminde bulunulması operasyonlarımızı olumsuz yönde etkilemekte ve işletmemiz için ciddi derecede zarar verecektir.” deniliyor.

recode