TeknoTalk

Snapdragon İşlemcili Windows 10 PC Kullanma Şeklimizi Değiştirebilir

Snapdrogan İşlemcileri Windows 10 ile Birleşti, Sonuç Herşeyi Değiştirebilir.

Snapdragon İşlemcili Windows 10 PC Kullanma Şeklimizi Değiştirebilir

Microsoft’un mobil tarzı ARM işlemcileri Windows 10’a ile birlikte kullanmaya başlayacağını duyurmasından bu yana bir kaç ay geçti. Sonunda bu değişiklik meyvelerini vermeye başlamış gibi görünüyor.

Microsoft ve Qualcomm ortaklığının sonucu olarak Always On PC – Her zaman Bağlı PC Türüne Hoşgeldiniz!

Qualcomm Snapdragon Etkinliğinde iki Windows PC, Hp Envy X2 ve Asus NovaGo‘yu görücüye çıkardı. Snapdragon 835 işlemcisi tarafından desteklenen ki bu işlemciler (Bildiğiniz gibi Galaxy S8‘de ve Pixel 2 gibi 2017’nin Amiral Gemisi Android telefonlarında da) kullanılıyor.

Sürpriz olan ise diğer dizüstü bilgisayarlar gibi görünmesine rağmen, adından da anlaşılacağı gibi anında açılıyor. Ancak işlemcinin cihaz kattığı güç tasarrufu sayesinde 22 saat kullanım sunuyor. Bu etkileyici performans, performans seven oyun severlerin muhtemelen dikkatini çekecektir.

Always On PC Tek Şarjla 22 Saatlik PC kullanımı sunuyor. Snapdragon İşlemcili Windows 10 PC Kullanma Şeklimizi Değiştirebilir

 

HP ENVY x2 Özelliklerine Bir Bakalım!

Envy x2, ilk bakışta yeni Spectre x2‘ye çok benziyor. Cihazın dik durmasını sağlayan kapak – kickstand entegre klavyenin olduğu tabletin arkasına yerleştirilmiş. bu geleneksel tableti dik tutan tasarımından değişik olarak. Sürekli kullanım imkanı sağlayacak şekilde düşünülmüş.

Birlikte verilen kalem ile yazmada bir gecikme görünmezken, 1080p ekranın keskin renkler ve canlı bir kontrast sunduğu görülüyor. 12.3 ekranda ilave çözünürlüğü fark edeceksiniz. Snapdragon işlemci ile desteklenen yeni Hp Envy x2 oldukça ince, hafif ve üst düzey görünüyor.

Hp Envy x2 6.9mm inceliğinde ve 1.21kg ağılığında. Klavyesi bağlı değilken neredeyse bir iPad gibi hissettirecek bir forma dönüştürülmüş

Hp Envy x2 8GB RAM ve 128GB Depolama alanı ile default-varsayılan olarak geliyor. USB-C portu ve klasik Kulaklık Girişi bulunuyor.

HP Envy X2 fiyatı ne kadar olacak?

HP henüz bir fiyat paylaşmadı, ancak Spectre X2’nin 1.149 dolardan başladığını düşünürsek yine bu fiyat aralığında bir şey beklenebilir. Cihazın Detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Gelelim Asus NovaGo Modeline

Asus açık bir şekilde daha düşük bütçeli kullanıcalara hitap etmek istemiş. Başlangıç fiyatı 599 dolar olan tasarımın Premium UltraBook zarifliğinde olmadığını söylemek doğru olur.

Yine de Asus NovaGo Snapdragon işlemcinin ona sağladığı tüm performans ve güç tüketimi artılarının yanında; iyi bir ekran (yüzde 100 sRGB) ve ince çerçeveler, metalik bir tasarım ve harika bir çevirme menteşesi mekanizması ile oldukça sağlam bir görüntü çiziyor. Klavye ve Kaleme duyarlı ve güzel bir kullanım sunuyor.

Asus Novago iki adet USB-A portu, HDMI bağlantı Portu sunarken USB-C Portunun olmaması biraz hayal kırıklığı yaratabilir.

Asus NovaGo Fiyatlandırması ise şöyle;

4GB/64GB modeli 599$, 8GB/256GB modeli ise 799$. Asus’un web sitesinde de detaylar paylaşılmış.

 

Özellikle PC üreticileri Snapdragon işlemcilerin onlara sağladığı güç tasarrufu ve verimlilik ile daha iyi pil ömürleri sunabilir hale gelebilir. ARM işlemcileri sayesinde üreticiler şimdi çok daha hafif ve ince form faktörleri deneyebilir. Dünyanın 5G hızlarını test edip kullanmaya başladığı bu dönemde büyük olasılıkla bilgisayarların büyük bir çoğunluğu kablosuz internet bağlantısı ile birlikte göreceğiz. Bu alanda yeni ücretlendirme paketlerinin de gelmesi mümkün görünüyor.

Önümüzdeki 2018 yılı içerisinde özellikle dizüstü bilgisayarların nasıl bir performans sergileyeceğini hep birlikte göreceğiz. Eğer uygulama uyumluluğu büyük bir sorun haline gelmezse (32 bit ve 64 Bit uygulama çalıştırma) Qualcomm’un işlemcileri ve diğer ARM işlemcileri PC kullanma şeklimizi tamamen değiştirebilir.

Yüksek Performans işlemcilerinden de bu yönlü gelişmeleri bekliyoruz. Sıra sende Intel diyebiliriz.


Snapdragon İşlemcili Windows 10 PC Kullanma Şeklimizi Değiştirebilir

Exit mobile version