Sosyal Medya

Genel

Sony Görüntü Sensörleri Artık Yeni Bir Şirket

Sony Görüntü Sensörleri Artık Yeni Bir Şirket


Sony en başarılı en karlı iş kolu görüntü sensörlerini (Image Sensors) ayrı bir şirket olarak ayırıyor.

Yeni Şirket (Sony Semiconductor Solution) Sony Yarıiletken Çözümleri adını aldı.

Kendi yongalarını da bu şirket altında üretecek Sony yinede Görüntü sensörlerinin şirketin birinci önceliği olacağını söylüyor.

Yeni şirket 1 Nisan 2016 tarihinde faliyete geçecek ve Sony Görüntü Sensörleri artık yeni bir şirket olarak faliyetlerini sürdürecek.

Peki bu hamle neden?

Sony hatırlanacağı üzere benzer ayrışmaları TV ve Ev Eğlencesi bölümlerini ayırarakta yapmıştı.

sony

Bir başka ayrışma VAIO PC bölümünde olmuş ve daha sonra bu ayrılan bölüm veya şirket satılmıştı. Uzmanlar bu yüzden bu yeniden yapılanma satış spekülasyonlarını da beraberinde getirdiğini düşünüyor.

Sony ise bunun aksine bu hareketin  “her bölümün kendi hesabını tutması amacıyla parçalı büyük yapı stratejisinin bir parçası olduğunda” ısrar ediyor.

Sonuçta Sony’in bu yeni şirketi grubun en karlı şirketi olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Zira Sony’nin görüntü sensörleri yaygın olarak akıllı telefonlarda kullanılıyor ve bunlar arasında Apple’da var. DSLRs üreticisi Nikon ve ayrıca Sony’nin kendi üretimi kameralarda da kullanılıyor. Bu yüzden altın yumurtlayan tavuk durumunda.

En makul yorum ise herhalde Sony bu hareketle görüntü sensörleri dışındaki çekirdek işletmelerin artık kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışıyor olması gibi duruyor.

Zaman içinde bir başka satışın olup olmayacağını hep beraber göreceğiz.

Sony