Sosyal Medya

Donanım

Sony PlayStation VR Yaklaşık 1 Milyon Sattığını Açıkladı

Sony PlayStation VR Yaklaşık 1 Milyon Sattı.Bugüne kadar ki en popüler VR donanımı! Sony VR donanımında satış rekoru kırdı.

Sony PlayStation VR Yaklaşık 1 Milyon Sattığını Açıkladı

Bugüne kadar ki en popüler VR donanımı! PSVR! Sony Playstation VR Yaklaşık 1 Milyon Sattı!

Playstation VR Kulaklık ilk çıktığınından bu yana konsol tabanlı sanal gerçeklik donanımının geleceği hep merak edildi. Görünüşe göre kısa vadeli geleceği garanti altında.

Sony’den Andrew House New York Times’a yaptığı açıklamada şirketin 13 Ekim’den 19 Şubat’a kadar yaklaşık 4 aylık bir süre zarfında 915.bin PlayStation VR kulaklık seti satıldığının açıkladı.

Bu rakam milyonlarca PlayStation konsolu satan bir şirket için ufak bir rakam ancak beklentilerin oldukça ötesinde…

Sony bu satış rakamına Nisan Ayının ortasında ulaşmayı hedefliyordu. Şirket satış endişelerinden dolayı üretimi kasıtlı olarak kısıtlı tutmasa belki bu rakam çok daha fazlası olabilirdi. Bu kısıtlı üretim öncelikle Japon’ya da sıkıntılara sebep oluyor.

House, VR’daki oyun süresinin de arttığını ekliyor.

Birçok PSVR deneyimi kısa olsa da, oyun boyunca VR desteği olan Resident Evil 7’nin  ortalama oyun süresini iki katına çıkardığını belirtmek gerek.

PC tabanlı VR kulaklıklar ile kıyaslandığında bunun ne kadar iyi olduğu henüz belli değil. SuperData’nın araştırma sonuçlarına göre Oculus Rift 243.bin, HTC Vive ise 420 Sattığı tahmin ediliyor. Gerçek rakamlar bunlar ise Sony şu anda VR tarafında en iyi üretici ve satıcı durumunda.

PSVR rakiplerine göre çok daha az VR yatırımı gerektirmesi hasebiyle satış sonuçlarına göre satış zaferi şaşırtıcı değil.

New York Times