Sosyal Medya

Donanım

Sony’den Yeni USB Type-C Flash Bellek!

Sony, USB Type-C formatındaki flash belleğini tanıttı. Hem Type-C hem de Type-A standardına sahip olan Sony USM-CA1, transfer hızı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Apple, USB standardının değişmesinde MacBook modeli ile öncülük eden firma konumunda yer almıştı. Apple’ın USB Type-C hamlesinden sonra diğer firmalar da bu standarda yeni cihazlarında yer vermeye başladı.

Okuma ve yazma hızı bakımından USB 3.0’a göre yaklaşık iki kat daha hızlı olan USB Type-C için yeni depolama birimleri duyurulmaya başlandı.

Sony, USM-CA1 ismini verdiği flash belleği ile pazardaki yerini almaya hazırlanıyor. USM-CA1 flashbelleğin, 16 GB, 32 GB ve 64 GB depolama birimine sahip modelleri bulunuyor. USB 3.1 üzerine kurulan USM-CA1; USB Type-C ve Type-A standardına sahip.

Windows PC, Chromebook ve Mac dahil olmak üzere Android işletim sistemine sahip cihazlar ile de uyumlu olan Sony USM-CA1, 130MB/s transfer hızı ile ön plana çıkıyor. Bu ay içerisinde satışa sunulacak olan Sony USM-CA1 fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

sony-flash-bellek-usb-type-c-1454321464