Sosyal Medya

Android

Suya Düşen iPhone veya Android Telefon Nasıl Düzeltilir?

Suya düşen telefon için, aşağıda belirtilen geçici çözümleri uygulayarak su hasarlı bir telefonu düzeltebilirsiniz.

iPhone veya Android telefonunuzu suya düşürdüyseniz, panik yapmamalısınız. Bunun yerine, aşağıda belirtilen geçici çözümleri uygulayarak su hasarlı bir telefonu düzeltmeye çalışın.

iPhone veya Android telefonunuz suya düştüğünde tüm planlarınızın suda öldüğünü hissediyorsunuzdur. Sudaki akıllı telefon, her modern kullanıcı için ciddi bir durum. Kullanıcı, yeni bir tane satın alabilecek duruma sahip olsa bile, telefonda saklanan veriler, fotoğraflar, videolar ve diğer içerikler konusunda oldukça can sıkıcı  bir durumla karşı karşıya kalabilir. Çok sayıda bulut depolama çözümü göz önüne alındığında, bu günlerde veri kaybolma şansı oldukça azalıyor. Ancak telefon kullanıcıların tamamı verilerini bulutta depolama seçeneğini kullanmıyorlar.

Dahası, üst düzey bir su geçirmez akıllı telefon almaya gücü yetmeyen birçok kullanıcı var; Gerçi su geçirmez kılıf kullanabilirler. Ancak buraya çözüm üretmek için geldik ve ikna edici şeyleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Telefonunuzu bir aksilik sonucu suya düşürdüğünüzde, aygıtınızı kurtarmak için kullanabileceğiniz çok sayıda geçici çözüm var. Bu ipuçlarının, telefonunuzu orijinal haline döndüreceğini garanti etmediğimizi unutmayın. Cihazın kullandığı işlemci zarar görmüşse, yapılacak pek birşey kalmıyor.

Hasar minimum seviyedeyse, şansınız oldukça yüksek. Suda hasar gören bir iPhone’u veya Android telefonunu düzeltmek için kullanabileceğiniz bazı kullanışlı geçici çözümler aşağıda.

iPhone veya Android telefonunuzu sudan alın ve kapatın

Telefonunuzu suya düştüğü yerden hemen çıkarmanız gerekir. Sonra, cihazınızı kapatmanız ve pili çıkarmanız gerekir.(iPhone sahibi kullanıcılar, pili çıkartamayacakları için sadece telefonu kapatmalılar.)  Telefonunuz dışarıdan iyi görünüyor olsa da, kapatmanız ve pili telefonunuzdan çıkarmalısınız. Şimdi telefonunuzu kuru bir yüzeye, tercihen pamuk havlu veya kağıt havlu üzerine koyun.

Yapmanız gereken şeyler

  • Telefonunuz suyun dışına çıkardıktan sonra asla tekrar açmayın. İçerdeki donanım nemli ve elektrik bileşenleri ıslandıklarında iyi performans göstermez. Telefonunuza şarj kablosu ile güç kaynağına bağlamamanız gerektiğini söylemeye gerek yok.
  • Telefonda herhangi bir tuşa basmayın. Bu, suyun daha derine girmesine izin verecektir.
  • Cihazınızı kurutmak için üfleyici gibi herhangi bir aygıtı kullanmayın; Bu, suyu telefonunuzdan içeri doğru itecektir. Telefonunuzun sarsılması, suyun cihazınızın tüm bölümlerine yayılmasını sağlayacağı için iyi bir fikir değildir.
  • Birçok kullanıcı, telefonlarını ısıtmak için çeşitli yöntemler kullanıyor; Ancak aşırı sıcaklığın telefona zarar verebileceğini unutmayın.
  • Telefonunuzu tek bir yerde sabit tutun; Hareket ettirmeyin. Telefonunuz ne kadar çok dolaşırsa, sudan dolayı daha çok zarar görür.

iPhone veya Android Telefonunuzun bazı bölümlerini çıkartın

Bu konuda hata yapmayın; Sıradan bir kullanıcı tarafından alınabilecek yalnızca parçaları almanız gerekir. Bu, kasaları veya kapakları, ekran koruyucuları, SD kartları, SIM kartı ve pili çıkarmalısınız. Akıllı telefonunuzun başka herhangi bir donanımıyla uğraşmayın. Bu parçalar çıkarıldıktan sonra, her şeyi kuru bir kağıt havlu üzerine koyun. Uzman bir teknisyen iseniz, devam edip tüm parçaları telefonunuzdan çıkarta bilirsiniz.

Dışarısını bir kağıt havluyla temizleyin

Telefonunuzu suyun dışına çıkardığınızda, yapmanız gereken en öncelikli şey, bir kağıt havluyla temizlemektir. Tüm parçaları bir kağıt havlu üzerine koyun ve kuruyana kadar silin. Bileşenleri temizlerken çok zorlamayın; Onları nazikçe kurutun.

Elektrikli süpürge kullanabilirsiniz

Telefonunuzdaki minik su damlalarını emmek için her zaman elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Kağıt havluları telefonunuzun her yerine ulaşamaz; Elektrikli süpürge kullanırken üfleyicisini çalıştırmayın, suyu emmek için yalnızca emme borusunu kullanın. Telefonunuzu emme işlemi sırasında telefonunuzu hareket ettirmemeniz gerektiğini unutmayın.

iPhone veya Android Telefonunuzu kurutun

Bir akıllı telefon aşığı iseniz, su hasarına uğramış bir iPhone’u veya Android Telefonu düzeltme çabalarınızdaki en zorlu kısımdır. Telefonunuza, günlerce, saatlerce dokunmamalısınız. Bu açıkça, kullanmak için fazladan bir telefona ihtiyacınız olduğunu gösterir.

Peki telefonunuzu kurutmak tam olarak ne yapar? Basit bir numara, nemli telefonunuzu hava geçirmeyen bir torba pirincin içine iki üç gün boyunca koymaktır. Normal bir poşet işe yaramayacaktır.

ziplock poşet

Prinç, nemi emmek için mükemmel bir özelliğe sahiptir ve telefonunuzu içeriden kurutacaktır. Pirinç, dünyadaki her evde bulunan bir malzeme ve bu nedenle hızlı bir çözümdür.

Yada, ayakkabı veya elektronik kutularda bulunan silika jel paketlerini kullanabilirsiniz. Bu jel paketleri kolaylıkla temin edilemez, ancak bunları Amazon üzerinde sipariş edebilirsiniz.

Su hasar görmüş telefonunuzu kurutmanın bir diğer gelişmiş seçeneği, çok geç olmadan ıslak telefonunuzu kurtaran Kensington çantasıdır. Ürün nemi kaldırmada pirinçten% 700 daha etkili.

Sonuçları kontrol etmenin zamanı

Tüm püf noktalarını ve ipuçlarını kullandıktan sonra, sonuçları kontrol etmenin zamanı geldi. Çabalarınızın karşılığını aldınız mı, yoksa boşa mı gitti? Telefonu, bıraktığınız yerden çıkartın ve tüm bileşenleri bir araya getirin. Şimdi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için telefonu takın ve açın. Telefonunuz çalışıyorsa önümüzdeki birkaç gün boyunca, telefonunuzun davranışını gözlemlemelisiniz. Tüm özellikleri ve donanımı kontrol edin; Örneğin, bir arama yapın ve hoparlörü kullanarak bir telefon araması yapın. Ayrıca şarj kablosu, power bank  veya kablosuz şarj cihazı ile telefonunuzu şarj edin. Telefonunuz çalışmazsa, yetkili servise götürmeniz gerekir.

Kaynak: indabaa