Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yapay Zekâ Destekli Entegre Akıllı Aydınlatma Çözümü SylSmart

Yapay Zekâ Destekli Entegre Akıllı Aydınlatma Çözümü SylSmart.Yüksek teknolojisiyle büyük yapılarda ’e kadar enerji tasarrufu sağlıyor

Aydınlatmada yapay zekâ dönemi

Yapay Zekâ Destekli Entegre Akıllı Aydınlatma Çözümü SylSmart, Sadece 2 Yılda Kendini Amorti Ediyor.

Yapay zekâ destekli entegre aydınlatma çözümü SylSmart, bina içi hareketliliği öngören yüksek teknolojisiyle plaza, hastane ve okul gibi büyük yapılarda %65’e kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Hiçbir ek mühendislik yatırımı gerektirmeyen SylSmart, 2 yılda kendini amorti ediyor.

Felio Sylvania, her ölçekte işletmenin akıllı aydınlatma ihtiyacına yanıt vermek için güncel akıllı aydınlatma kontrollerini, Nesnelerin İnternetini (IoT) ve büyük veriyi kullanan SylSmart akıllı aydınlatma çözümleri ailesini tanıttı.

Bu en yeni çözüm ailesi, Feilo Sylvania’nın gücünü IoT ve büyük veriyle birleştirerek, aydınlatma ürünlerini bağlı binalar ve akıllı şehirler için birer servise dönüştürüyor. Aydınlatma sektöründe köklü geçmişiyle dünya liderlerinden Sylvania, ileri teknolojiye sahip SylSmart aydınlatma sistemleriyle plaza, hastane, okul, havaalanı ve veri merkezi gibi yüksek enerji tüketimi olan binalarda düşük ilk yatırım maliyetiyle yüksek enerji tasarrufu sağlıyor. Dijital Adreslenebilir Aydınlatma Arayüzü (DALI) sistemlerine oranla %30 daha düşük ilk yatırım maliyetiyle kurulan SylSmart, yapay zekâ destekli teknolojisiyle bina içi hareketliliği önceden belirleyerek en verimli aydınlatmayı sunuyor. Akıllı aydınlatma çözümlerinden %35 daha fazla verimlilik sağlayan SylSmart’ın standart aydınlatma sistemlerine göre sağladığı enerji tasarrufu %65’e ulaşıyor. 5 yıl garantili olarak satışa sunulan SylSmart çözümleri, ortalama 2 yılda kendini amorti ediyor.

Yapay Zekâ Destekli Entegre Akıllı Aydınlatma Çözümü SylSmart

Doğru yerde, doğru zamanda, doğru düzeyde aydınlatma

Akıllı aydınlatma sistemi kendi programlamasını yaparken, yapay zekânın bina içindeki hareketliliğe dair geliştirdiği öngörülerden faydalanıyor. Her bir armatür üzerinde bulunan akıllı sensörler, ortamdaki hareketi gerçek zamanlı olarak algılayabiliyor. Hareketin hangi yönde devam edeceği bilgisini Bluetooth üzerinden birbiriyle paylaşan armatürler sayesinde aydınlatma sadece ihtiyaç duyulan yerde, doğru zamanda ve doğru düzeyde gerçekleşiyor. Böylelikle DALI sistemlerine kıyasla %35’e varan ekstra enerji tasarrufu elde ediliyor. Aydınlatma sistemleri akıllı telefon uygulamasından ya da kendi enerjisini kendi üreten kablosuz ve Bluetooth üzerinden haberleşen akıllı anahtar üzerinden kontrol ediliyor.

Zahmetsiz ve masrafsız kurulum

Data kablosu, elektronik panosu, otomasyon malzemesi ya da mühendislik hizmetine gerek bırakmayan SylSmart, sadece şebeke gerilimi ile çalışıyor. Herhangi bir ek kablolama gerekmeksizin kat ölçeğinde ya da bina ölçeğinde kurulum kolaylıkla yapılıyor. Yüksek teknoloji içeren akıllı kontrol sistemlerinin tamamı armatürün içinde yer alıyor. Bu sayede mühendislik gerektiren kurulum maliyetleri ve uyumluluk sorunları ortadan kalkıyor. Armatürler takıldığı anda kendi ayarlamalarını otomatik gerçekleştiriyor. Akıllı telefon uygulamalarıyla kolayca kontrol edilen armatürler; bina sakinlerinin konforunu göz ardı etmeksizin en yüksek oranda enerji verimliliği sağlıyor.

Konfor ve tasarruf bir arada

Her bir SylSmart armatüre üretim aşamasında entegre edilen Sensör Nodu hareket sensörü, çift yönlü kızılötesi iletici, ortam aydınlık sensörü ve akıllı bir mikro işlemciyi içinde barındırıyor. Bu nedenle her armatür başlı başına bir sistem gibi çalışma kabiliyetine sahip oluyor. SylSmart armatürler böylece takıldıkları andan itibaren bulundukları ortamı otomatik olarak tespit edip, hiçbir ek programlamaya ihtiyaç duymaksızın kendi kurulum ayarlarını en verimli şekilde gerçekleştiriyor. Kontrol algoritması bina sakinleri için en konforlu ortamı oluşturuyor. Işık şiddetinde anlık değişiklikler yaparak rahatsızlık vermekten kaçınan SylSmart armatürler, yaklaşan birini tespit ettiği anda ışık düzeyini kademeli olarak artırıyor. Aydınlatmada kullanılan çok sayıda sensör ve verimlilik odaklı algoritmalar sayesinde merkezi kontrol sistemlerine göre çok daha hassas kontrol yapılıyor. Böylelikle en üst düzeyde enerji tasarrufu sağlanıyor.