Sosyal Medya

Mobil

Taylor Swift Apple Müzik Kavgasında Kazanan Belli Oldu!

ABD 'li ünlü pop şarkıcısı Taylor Swift Apple 'a hitaben Tumblr' da kaleme aldığı blog yazısı üzerinden Apple 'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Apple Müzik servisinin eleştirmiş ve son albümünü Apple Müzik Servisinden çekeceğini açıklamıştı.

Taylor Swift Apple Müzik arasındaki kavgada kazanan belli oldu !

ABD ‘li ünlü pop şarkıcısı Taylor Swift  Apple ‘a hitaben Tumblr’ da kaleme aldığı blog yazısı üzerinden  Apple ‘ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Apple Müzik servisinin eleştirmiş ve son albümünü Apple Müzik Servisinden çekeceğini açıklamıştı.

2014 yılı sonlarında da sanatçı yeterli telif hakkı ödenmediği gerekçesiyle Spotify ‘dan da albümünü çekmişti.

Apple yaptığı açıklamada 30 Haziran ‘dan itibaren devreye girecek ve ilk üç ay ücretsiz yayınlanacak Apple Müzik servisi için sanatçılara ve yayıncılara ücret ödemeyeceğini duyurmuştu.

Taylor Swift yayınladığı açık mektupta Apple’ın müzik piyasasında da ne kadar güçlü bir şirket olduğunu bildiklerini ve Apple ‘ın bu politikasını değiştirmek için henüz geç olmadığının yazmış ve Apple’a hitaben “Biz size iPhone’larını ücretsiz dağıtmanızı sormuyoruz lütfen bize telif hakkı kazanamayacağımız müziklerimizi sizde sormayın” demişti.

Taylor-Swift-Pictures-9

Taylor Swift’in bu tepkisinin ardından bugün Apple Adına Başkan Yardımcılarından Addy Cue Twitter hesabından  ödeme politikasını değiştireceklerini ve 3 aylık deneme süresi boyunca tüm sanatçı ve prodüktörlere ödeme yapacaklarını açıkladı.

Screen Shot 2015-06-22 at 11.20.49

taylor-swift-apple

Böylece bu savaşı Taylor Swift kazanmış gibi duruyor.