Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Telefonlarınızı Hızlı Şarj Edin!

Akıllı Telefonlarınız nasıl hızlı şarj edilir? Hızla tükenen akıllı telefon şarjlarını hızla doldurmak da mümkün

Akıllı Telefonlarınız nasıl hızlı şarj edilir? Hızla tükenen akıllı telefon şarjlarını hızla doldurmak da mümkün.

Akıllı telefonlarda batarya boyutları, kimi telefonlar için çok fazla problem olabiliyor. Kimi akıllı telefonlar çok hızlı şarj olabilirken, kimi telefonlar ise hem geç şarj olup, hem de hızlı şarj tüketiyor.

Peki, akıllı telefonların şarj sürelerini uzatmak mümkün mü? Elbette akıllı telefonları daha hızlı şarj edebilmeniz için sizlere birkaç önerimiz olacak. Bu öneriler ile akıllı telefonunuzu daha hızlı şarj edebilmenin yanı sıra, akıllı telefonlarınızın bataryalarının kalitesi de korunmuş olacak. İşte akıllı telefonları hızlı şarj etmek için öneriler.

Akıllı telefonu hızlı şarj etme – Orijinal şarj aletini tercih edin

Üreticiler akıllı telefonlara uygun aksesuarları, telefonlarla birlikte sizlere verir. Sizlere verilen orijinal şarj aletleri de, akıllı telefonunuzun bataryasını daha uzun yıllar sorun yaşanmadan kullanabilmenizi sağlar.

Farklı şarj aletleri elbette tercih edilebilir. Özellikle daha yüksek amper değeri sunan adaptörler, pilin daha hızlı dolmasında etkilidir. Ancak burada farklı adaptör kullanılacaksa, en azından akıllı telefonunuz ile aynı marka adaptörü tercih etmenizi öneriyoruz.

Akıllı telefon aksesuarları satılan yerlerde 5-20 TL arasında satılmakta olan, bilinmeyen markaların kalitesiz şarj adaptörlerini ise kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Haberimizin devamında diğer önerileri görebilirsiniz.

Akıllı telefonunuzu eğer şarj sırasında kullanmıyor ve acil bir bildirim beklemiyorsanız, kapatmanızı öneririz. Zira telefonunuz kapalı olduğunda güç tüketimi en az seviyeye iner ve bu şekilde pil çok daha hızlı şarj olur.

Telefonunuzu kapatamıyorsanız, en azından arka plandaki uygulamaları kapatıp, telefonu uyku modunda bırakarak şarj süresini biraz daha kısaltabilirsiniz.

Akıllı telefonların hızlı şarj olmasındaki en önemli etkenlerden biri, şarj adaptörüdür. Eğer akıllı telefon, USB aracılığı ile bilgisayardan şarj edilirse, adaptör kullanılmaz ve akıllı telefona daha az güç aktarılır. Bu nedenle bilgisayar yerine normal elektrik prizi aracılığı ile akıllı telefonunuzu şarj etmenizi öneririz.

Akıllı telefonu hızlı şarj etme – Ekran parlaklığını kısın

Eğer şarj esnasında akıllı telefonunuzu kullanmak zorundaysanız, ekran parlaklığını görebileceğiniz seviyede kısmanız, akıllı telefonunuzu daha hızlı şarj etmenizi sağlar. Ayrıca kullanılmayan arka plan uygulamalarının kapatılması da, güç tüketimini etkileyip, şarj süresini kısaltacaktır. Ek olarak çevrimdışı bir işlem gerçekleştiriyorsanız, akıllı telefonunuzu uçak moduna alarak akıllı telefonunuzu hızlı şarj edebilirsiniz.