Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Temiz SMS ! İstenmeyen Kısa Mesajlara Son.

1 Mayıs itibari ile yeni ticaret yasası devreye girdi ancak hale gelen reklam kısa mesajlarından muzdarip iseniz işte size bu sorunu çözecek bir Android Uygulaması. Temiz SMS.

1 Mayıs itibari ile yeni ticaret yasası devreye girdi ancak hale gelen reklam kısa mesajlarından muzdarip iseniz işte size bu sorunu çözecek bir Android Uygulaması. Temiz SMS.

Uygulama aslında size mesajın gelmesini engellemiyor ancak size gelen istenmeyen mesajları ayrı bir klasöre taşıyarak görmezden gelmenizi sağlıyor.

Google’ın Kısa Mesaj Uygulaması “Messenger” ‘da engelleme özelliği var ise de bunu farkı kelime tabanlı engellemeyle daha iyi çalışması.

Otomatik Engelleme Modu

Temiz SMS otomatik modda ike telefon numaranızda olmayan kişilerden gelen tüm mesajları istenmeyenler klasörüne gönderiyor. O yüzden bu seçeneğin çok cazip olduğunu söylemek mümkün değil.

Elle Engelleme Ayarlama Modu

Bu seçenekte istenmeyen numaraları tek tek engelleme imkanı sunuyor. Aynı zamanda herhangi bir kelimeye göre de engelleme yapabiliyorsunuz.
Filtrelemenin başarısı yapacağınız kelime tercihinizle doğru orantılı olacaktır.Yine de rehberinize kayıtlı bir numaradan engellediğiniz kelimeyi içeren bir mesaj alsanız da, size bildirim geliyor.

Screen Shot 2015-05-11 at 10.34.40

Hala istenmeyen Kısa Mesajlara dur demek istiyorsanız Google Android Marketten indirip bu işkenceye bir dur diyebilirsiniz.

Uygulamayı Kullanmak için varsayılan olarak seçmeniz gerektiğini hatırlatalım. Aksi halde uygulama kısa mesajlarınıza ulaşamaz.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Detaylı Açıklama

Ücretsiz, otomatik ”Reklam SMS” engelleyici. Her gün gelen ve rahatsızlık veren spam SMS’lerden, reklam kısa mesajlarından otomatik olarak kurtulun. Tek tek her numarayı bloklamaya gerek kalmasın!Bu uygulama ile reklam SMS’leri artık SMS kutunuz yerine Spam (istenmeyen) kutunuza otomatik olarak düşecek, telefonunuzda hiç bir uyarı (notification) ses ya da titreme olmayacak ve böylece bu mesajlar sizi rahatsız etmeyecek. Dilerseniz uygulamayı açtıktan sonra bu mesajları Spam (istenmeyen) dosyanızda görebileceksiniz.Ek Özellikler:

• İsterseniz otomatik engellemeyi devreden çıkartıp, kelime ile engellemeyi seçebilirsiniz. Kelime ile engelleme, içinde sizin seçtiğiniz herhangi bir kelime geçen tüm SMS’leri Spam (istenmeyen) kutunuza gönderir: Örnek olarak ”Taksit” ya da ”Fırsat” ya da ”İndirim” geçen tüm SMS’leri otomatik olarak spam kutunuza göndertebilirsiniz. Kelimeleri eklemeniz yeterli.
• Kişi engelleme: Dilerseniz tek tek, dilediğiniz numaraları engelleyebilirsiniz.
• Materyal dizayn ve şık, hızlı efektler.
Nasıl kullanırım?

SMS Filter uygulamasının iki adet kullanım özelliği bulunur:

• Otomatik filtreleme: Uygulama bu özellikle gelir. Size mesaj gönderen numara telefon rehberinizde yoksa, gelen SMS’lerin tamamı ‘’Engellenmiş/Blocked’’ klasörüne gider ve telefonunuza herhangi bir bildirim gelmez.

Not: Rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların gönderdiği tüm SMS’ler ‘’Engellenmiş/Blocked’’ klasörüne düşeceğinden, SMS’lerini görmek isteyeceğiniz tüm numaraları rehberinize kaydetmeniz gerekir. Örneğin bir bankadan gelen SMS’leri görmek istiyorsanız, o bankadan bir SMS geldlğinde, ‘blocked/engellenmiş’’ klasörüne düşen SMS’teki o numarayı kaydetmeniz yeterlidir.

Rehberinize kaydedilen numaralardan gelen TÜM SMS’ler artık ‘’Gelen/Inbox’’ klasörüne düşecektir.

• Otomatik filtrelemeyi seçmezseniz, ayarlardan ‘Manuel filtreleme’ özelliğini seçebilirsiniz.

Bu şekilde size istenmeyen SMS’leri gönderen kişileri tek tek bloklayabilmenin yanı sıra, SMS’in içerisinde geçen herhangi bir kelimeye göre de SMS’leri otomatik olarak engelleyebilir ‘Engellenmiş/Blocked’ klasörüne düşmesini sağlayarak artık hiç bir zaman içinde o seçtiğiniz kelimeler geçen SMS’lerden bildirim almamayı seçebilirsiniz. Örneğin ’taksit’, ‘fırsat’ ‘taksitli’ ‘kampanya’ gibi kelimeleri buraya ekleyip, artık içerisinde bu kelimeler geçen TÜM SMS’lerin otomatik olarak engellenmesini sağlayabilirsiniz. İçerisinde yazdığınız bu kelimelerin geçtiği hiç bir SMS, telefonda bildirime sebep olmaz ve Engellenmiş/Blocked klasörüne düşer. Seçmiş olduğunuz kelimelerin tam olarak geçtiği hallerini eklemeniz gerekir. Örnek: Taksit kelimesini eklediyseniz, sadece ‘taksit’ kelimesi geçen SMS’ler bloklanır. Örneğin ’taksitli’’, ‘’taksitle’’ gibi kelimeleri de istemiyorsanız bunları da eklemeniz gerekmektedir. Her kelimeyi ayrı ayrı eklemeniz gerekmektedir.

Rehberinize kayıtlı bir kişi, içerisinde engellenmiş bir kelime geçen SMS dahi yollasa, o SMS için bildirim alırsınz ve o SMS engellenmez.

Screen Shot 2015-05-11 at 10.37.33Screen Shot 2015-05-11 at 10.37.45,

Screen Shot 2015-05-11 at 10.37.58 Screen Shot 2015-05-11 at 10.38.08

Screen Shot 2015-05-11 at 10.38.17 Screen Shot 2015-05-11 at 10.38.23