Sosyal Medya

Otomobil

Tesla Mühendisi, Apple Car İçin İşe Başladı.

Apple Car yani Apple markalı elektrikli bir araba için işe alımlar sürüyor. Son olarak ise projeye, eski bir Tesla mühendisi daha dahil oldu!

Apple Car yani Apple markalı elektrikli bir araba için işe alımlar sürüyor. Son olarak ise projeye, eski bir Tesla mühendisi daha dahil oldu!

Son birkaç aydır ciddi anlamda Apple’ın Project Titan yani Titan Projesi ismi ile bir elektrikli araba üzerinde çalıştığına dair gelen söylentiler, büyük bir ivme ile yükselişe geçmiş durumda. Öyle ki bu söylentiler arasında en son dikkat çekenler, Apple CEO görevini aktif olarak devam ettiren Tim Cook’un, Titan Projesi ile ilgili BMW ile ciddi anlamda ortaklık görüşmeleri sürdüğünün yanı sıra, Apple’ın muhtemel bir sürücüsüz aracı için test bölgesi arayışı içinde olduğu bilgileri yer almıştı.

Sık sık gündeme gelen Titan Projesi kadrosunun büyüdüğü haberlerine, son olarak Tesla ile ilgili bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Apple, Apple Car için Tesla mühendislerini işe alıyor!

Daha önce Apple’ın, kurumsal alana hizmet veren sosyal ağlardan LinkedIn üzerinden ortaya çıkan Tesla mühendisinin işe başladığı bilgisine, bir yenisi daha eklenmiş oldu. Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Titan Projesi kadrosuna son olarak, eski Tesla mühendislerinden Jamie Carlson’da dahil olmuş.

Kısaca değinmek gerekirse Jamie Carlson, Tesla’da sürücüsüz araç projelerinde görev alan bir mühendisti. Aslında durumun böyle olması da bir süre önce gelen Apple’ın sürücüsüz araçları için yer arayışında olduğu haberlerini destekler nitelikte… Zira Tesla firmasında sürücüsüz araçlar projelerinde başarılı işler çıkaran Carlson, öyle görünüyor ki Apple’ın muhtemel bir sürücüsüz Apple Car projesine de destek veren isimlerden olacak.

news_1-apple-car-icar-apple-elektrikli-araba-yenitesla-muhendisi-project-titan-titan-projesi-2015

Apple, Titan Projesi kadrosunu genişletmeye devam ediyor!

Eski bir Tesla mühendisinin Project Titan kapsamında Apple’a katılmış olması, aslında Apple için bir ilk değil. Zira Apple daha önce de aralarında ünlü otomobil ve teknoloji şirketlerinde çalışmış olan birçok ismi, bünyesine katmıştı.

Bu isimler arasında öne çıkanlar ise; Volkswagen mühendislerinden Megan McClai, Nvidia mühendislerinden Xianqiao Tong, Fiat ve Crysler tepe yöneticilerinden Doug Betts ve Mellon Üniversitesi araştırmacılarından Vinay Palakkode şeklinde listeleniyordu.

Son olarak belirtmek gerekirse Reuters’ın aktardığı bilgilere göre Apple’ın Titan Projesi kapsamında oluşturduğu kadro içerisinde, yüzlerce deneyimli kişiden oluşan bir yapılanma mevcut. Özellikle Tim Cook tarafından büyük özen gösterilen bu kadro ile ilgili, öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde ciddi anlamda bir Apple markalı elektrikli araba ile karşı karşıya olacağız.