Sosyal Medya

Otomobil

Tesla Semi, Tesla Elektrikli Kamyon Vizyonunu Paylaştı

Tesla Semi, Tesla Elektrikli Kamyon Vizyonunu Paylaştı. Tesla Semi 0'dan 100 Km'ye Sadece 5 Saniye de çıkıyor. Maliyetleri Yüzde 25 Azaltıyor

Tesla Elektrikli Kamyonlar ile ilgili Gelecek Planlarını Paylaştı

Tesla Elektrikli Kamyon Vizyonunu Paylaştı, Tesla Semi’yi Duyurdu. Tesla Semi 0’dan 100 Km’ye Sadece 5 Saniye de çıkıyor.

Maliyetleri Yüzde 25 AzaltıyorTesla Elektrikli Kamyonların Geleceği Vizyonunu Paylaştı. Tesla SEMI Model S teknolojisini daha büyük dorseli araçlara getirmeyi başardı.

Tesla düzenlediği etkinlikle Tesla Semi adını verdikleri elektrikli kamyonunu tanıttı. Şirketin otomobil lansmanlarını yaptığı şekilde duyurulan Tesla SEMI, şirketin elektrikli kamyonlar konusundaki vizyonunun en önemli parçası.

Tesla Semi minimalist bir tasarım dili ile uzun yol kat edebilecek tehcizatlarlar ve bol gelişmiş teknoloji ile donatılmış. Herşey yalın ancak Kurşun gibi tasarlanmış. Şirketin CEO’su Elon Musk öyle diyor.

Tesla Semi tam olarak elektrikli otomobil üreticisi lideri şirketten bekleyeceğin şeyi size sunuyor. 500 Mil kullanım mesafesi olan elektrikli kamyon, gelişmiş otopilot özellikleri de dahil çok zengin yeni teknolojilere sahip.

Tesla Semi, Tesla Elektrikli Kamyon Vizyonunu Paylaştı

Bunlar arasında kör nokta tespiti için yer alan sensörler ve filo yönetimi için veri kaydı yapan büyük gövdesine ve yaptığı işe uygun özelliklere de sahip.

Tesla Semi, Tesla Elektrikli Kamyon Vizyonunu Paylaştı

Elbette Elektrikli araç tanıtımları konusunda Tesla artık yalnız değil.

Daimler, Cummins ve Toyota (Hidrojen yakıt hücreleri kullanarak) gücünü benzin yerine elektronlara dayandıran yeni prototiplere sahip. Aynı şekilde Volvo bu yılın başlarında melez bir kamyon “semi-truck” tasarımı gösterdi.

Tesla 2019 yılında yük taşımacılığında kullanılmak üzere 2019’da üretime başlayacak.

Tesla Mega Şarj istasyonları sayesinde 30 Dakika içinde 400 Millik mesafeyi aldıracak şarj vaat ediyor ve bu haliyle rakiplerinden ayrılıyor. Tesla Şarj durakları arasında 500 Mil mesafeyi rahatlıkla kat edebilirken rakiplerinde Volvo E-Fuso Vision One ile sadece 220 Mil kat edebiliyor.

Otomobillerin geleceğinin odak noktası yolcu taşıyan elektrikli otomobiller olsa da; elektrikli semi-truck yarı kamyonlar özellikle şehirler arası yük ve eşya taşıması sırasındaki çevre kirliliğini azaltma planları konusunda önemli. 2014 yılında Amerikan Truck Association’ın verilerine göre kamyonlar 279,1 Milyar mil yol kat ettiler. Bu haliyle Orta ve Ağır kamyonlar çevreye zarar veren toplam emisyonunu yüzde 23’ünü oluşturuyorlar.

Semi, mevcut Tesla serisinin geri kalanlarında olduğu gibi Geliştirilmiş Otomatik Pilot (otomatik acil fren, otomatik şerit tutma ve şerit gidiş uyarısı) özelliklerine sahip olacak. Ayrıca jackknife koruması, sensörler ve kameralar kör noktaları azaltmak için yer alıyor.

Tesla Semi Sıfırdan 100 Km’ye sadece 5 Saniyede çıkıyor

Tesla Semi boş ağılığında sıfırda yüze 5 saniye de çıkarken, 80 bin pounds ağılığında kargo yüklüyken de sıfırdan yüze 20 saniye de çıkabiliyor. Elon Musk elektrikli kamyonunun 1 Milyon Km’ye kadar sıkıntı çıkarmayacağından da oldukça emin. Üzerindeki iki elektrikli motordan birisi ölse bile diğeri ile yola devam edebiliyorsunuz.

Özellikle KM başına taşıma maliyetlerinde de ciddi düşüşler getirecek. Tesla dizel kamyonlara göre sigorta ve diğer maliyetlerde dikkate alındığında yüzde 25’lik bir maliyet düşüşü ön görüyor.

Tanıtımın bir diğer yıldızı ise 2020 yılında satışa sunulacak Yeni Roadster Modeli oldu. Tesla Roadster 0’dan 100 Km’ye sadece 1.9 Saniye de çıkıyor.

 

Tesla