Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Theranos Minilab Adında Yeni Bir Kan Testi Cihazı Tanıttı!

Tıbbi açıdan oldukça sorunlu başlayan bir yılın ardından Theranos uzak yerlerde kan testi yapmak için yeni bir cihaz tanıttı.

Theranos için felaket sayılabilecek bir yılın ardından ki tek bir damla kandan çeşitli testler yapabildiğini iddia aden şirketin sonuçlarının büyük oranda yanlış çıkmasından sonra geriye dönük 2 yıllık sonuçları geçersiz sayılmıştı.

Şirketin CEO’su Elizabeth Holmes faliyet laboratuvarlarından 2 yıl boyunca men cezası almıştı.

American Association for Clinical Chemistry (AACC) Amerikan Klinik Kimya Derneğine bir sunum için kayıt yaptıran şirketten doğal olarak insanlar yeni test yöntemleri hakkında bilgi almayı beklerken Holmes, Minilab adında ve 95 pound ( yaklaşık 43 kilo) ağırlığında yeni bir ZİKA virüsüde dahil olmak üzere bir dizi hastalıkları tanımlayabilecek “Tabletop Diagnostic Tool” Masaüstü Tanımlama aracı olarak tanımlanabilecek bir portatif  yeni bir test cihazı tanıttı.

Theranos Minilab’ın geleneksel numuneler üstünde yapılan işlemleri otomatik gerçekleştiren bir mini robot olduğunu söylüyor.Cihaz çıkan laboratuvar sonuçlarının yorumlanması içinde Theranos Sanal Analyzer ile uzaktan erişim kurma imkanına sahip.

Theranos için bunun büyük bir kazanç olup olmadığını söylemek zor diyen AACC Başkanı Patricia Jones “Minilab sadece mevcut teknolojiyi kullanan bir minyatür cihazdır.Bu yüzden tam olarak oyun-değiştirici olmayabilir” dedi.

Theranos hastaların ve doktorların güvenini yeniden kazanmak için daha çok yol kat etmesi gerekebilir.

News Theranos