Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Tumblr’a Live Photos Desteği ve 3D Touch Özellikleri Geldi!

Tumblr gittikçe animasyon destekli bir sosyal ağ uygulamasına dönüşüyor.

Nitekim biraz daha animasyon destekli bir sosyal ağ olmasını teknoloji devi Apple’ın iPhone 6s ve 6S Plus üzerinde çıkardığı Live Photo uygulamasına da borçlu diyebiliriz.

Apple‘ın Live Photos özelliği başlangıçta iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ‘ın üzerinde hapsolmuş durumdaydı. Tumblr Live Photos desteği sunan ilk uygulama olma özelliğine sahip. Bu noktada bir birini destekleyen süreçlerin başlangıcı bu oldu diyebiliriz.

Tumblr,  en son çıkardığı güncelleme ile birlikte Live Photos özellikli multimedya türlerini desteklemeye başladı.

Tumblr’ın iOS uygulaması iPhone 6s kullanıcılarının paylaşımlarına Live Photos ile çekilmiş görüntüleri eklemesine izin veriyor, tıpkı sanki başka bir fotoğraf ekliyormuş gibi.

iPhone ile Tumblr’da gezinen herhangi bir kullanıcı Live Photos özellikli bir içeriğe haber kaynağı içinde denk geldiğinde, içeriğin köşesinde Live Photo ikonunu görecek, böylelikle fotoğrafın animasyonlu olduğunu anlayacak. iOS’in Fotoğraflar uygulamasında olduğu gibi, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları 3D Touch’ı kullanarak gizlenmiş video ve sese erişebilecek. Daha eski iPhone sahipleri bile Live Photos görüntülerini parmaklarını ekrana bastırıp bekleterek görüntüleyebilecek.

Peki ya Android Kullanıcıları?

Maalesef Android kullanıcıları bu özelliğin kapsamı dışında kalıyor. Tumblr Android uygulaması da güncellense bile, Live Photos fotoğrafları sabit fotoğraflar gibi görüntülenmeye devam ediyor. Web için de aynı durum geçerli.

Live Photos desteği diğer platformlar için henüz hazır olmasa da Live Photos özellikli fotoğraflar şimdi daha fazla miktarda paylaşılabilir.

 

Tumblr ayrıca yeni mesajlaşma özelliğini tüm platform kullanıcılarına sunmuş bulunuyor.