Sosyal Medya

Mobil

Türk Telekom VoLTE iPhone Desteği Geldi, Yapmanız Gerekenler?

Türk Telekom VoLTE iPhone Desteği Geldi, Hangi Modeller Uyumlu, VoLTE Kullanmak için Ne Yapmak Gerekir, Kimler Kullanabilir? DETAYLAR BURADA!

Türk Telekom VoLTE iPhone Desteği Geldi, Yeni Teknolojiyi Kullanmak için Yapmanız Gerekenler?

Türk Telekom’un VoLTE teknolojisi şimdi de iPhone’larda! Türk Telekom VoLTE iPhone Desteği Geldi, Hangi Modeller Uyumlu, VoLTE Kullanmak için Ne Yapmak Gerekir, Kimler Kullanabilir? DETAYLAR BURADA!

Türk Telekom, HD+ kalitesinde ses ve görüntülü konuşma sağlayan VoLTE teknolojisini iPhone’larda da hizmete sundu. Türk Telekom’un LTE ile aynı anda kullanıcılara sunmaya başladığı VoLTE teknolojisi artık iPhone Modellerinde.

Hangi iPhone Modelleri VoLTE Teknolojisini Kullanabilecek?

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazlarında da kullanılabilecek.

1 Nisan 2016 itibariyle fiber güçlü LTE teknolojisini sesli ve görüntülü konuşmaya aktarmış olan Türk Telekom, VoLTE (Voice over LTE) teknolojisini şimdi de iPhone cihazlarda kullanıma sundu. VoLTE teknolojisinden; iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları yararlanabilecek. Tamamen ücretsiz olarak sunulan VoLTE teknolojisi, sesli çağrıları bir saniyeden daha kısa sürede gerçekleştirerek kullanıcılara HD+ kalitesinde sesli ve görüntülü konuşma imkânı sağlıyor.

Sesin gelişimindeki son nokta olarak tanımlanan VoLTE teknolojisi, LTE’ye geçişle beraber aynı anda Türk Telekom tarafından kullanıma sunulmuştu. Akıllı telefon penetrasyonunda rakiplerinin ortalama yüzde 67’lik penetrasyonuna karşın yüzde 75 penetrasyonu ile Türkiye’de lider olan Türk Telekom’un hali hazırda akıllı telefon sahibi müşterilerinin yüzde 53’ü ise LTE uyumlu cihaz kullanıyor.

VoLTE (Voice over LTE) Teknolojisi Nedir?

VoLTE teknolojisi düşük gecikme süresiyle yapılan çağrıların neredeyse anında denilebilecek kadar kısa bir bekleme süresi içinde çağrı yapılan kişiye bağlanma ve HD kalitesinde görüşme olanağı sağlayan Türk Telekom Teknolojisi.

VoLTE Kullanmak için Ne Yapmanız Gerekiyor? Kimler VoLTE Kullanabilir?

Türk Telekom’un VoLTE hizmetinden faydalanmak için kullanıcıların LTE teknolojisine uyumlu SIM karta ve VoLTE teknolojisini destekleyen cihazlara sahip olması gerekiyor. HD+ görüşmeler internet paketi kotası düşmeden, normal dakika paketi üzerinden yapılabiliyor.

 

Türk Telekom cep müşterileri için 4 adımda HD+ Görüşme

1) Cihaz uyumluluğunuzu kontrol edin

2) Sim Kart Uyumluluğunu kontrol edin

  • HD+ Görüşme teknolojisinden 4.5G uyumlu sim kartınız ile yararlanabilirsiniz.

3) HD+ Görüşmenizi Aktif Edin

  • HD+ Görüşme teknolojisinden faydalanmak için öncelikle 4.5G’nizi aktif etmeniz gerekmektedir.  4.5G izninizi aktif ettiyseniz HD+ Görüşme için VOLTE yazıp 5555‘e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz.

4) Cihaz ayarlarınızı yapın

  • HD+ Görüşme teknolojisinden faydalanmak için aşağıdaki adımları izleyerek cihaz ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Türk Telekom VoLTE iPhone Desteği Geldi, Yapmanız Gerekenler?

 

Türk Telekom