TeknoTalk

Türk Yapımı “Solarix” 30 Nisan’da Bizlerle buluşuyor

“Türk Yapımı” işlerden en yenisi şu anda gerilim, stealth ve bilim kurgu türlerini içeren “Solarix” adlı yapım oldu. 30 Nisan’da raflardaki yerlerini bulacak olan oyun oldukça dikkat çekici olarak göze çarpıyor.

Bildiğiniz gibi Türk Yapımı oyun/uygulama ve teknolojik çalışmaları buradan sizlere duyurarak destek vermekteyiz. Ve ne mutlu ki bizlere gelen e-postalarda birçok güzel işler çıktığını görmekteyiz.

Yukarıda logosunu gördüğünüz şahane Türk yapımı projelerden biri ise Solarix adlı FPS modunda oynanan gerilim ağırlıklı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyun PulseTense Games adında iki kişilik bir ekipten çıkıyor. Tam bu noktada iki kişilik bir ekibin böylesine hoş bir çalışma yapmış olması da şaşırtıcı etmenlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Hemen sizin kafanıza takılacak ilk soruya geçelim. “Neden Solarix?” yani “Neden İngilizce?”

Bunu aslında defalarca açıkladım. Ama burada farklı bir açıklamaya gideceğim. Çünkü oyunun dağıtımcısı olan Kiss Games oyunu özellikle yurtdışı dağıtımı için İngilizce olarak istemiş. Fakat oyunun yapımcı ekibi daha sonra, yani oyun çıkmadan Türkçe dili ve Türkçe seslendirmeyi de ekleyerek Türkçe bir tanıtım videosunu da yayınladı. Bunu yazı sonunda görebilirsiniz.

Oyuna geçecek olursak ilk olarak size senaryosundan bahsedelim. Oyundaki asıl karakterimiz olan Walter Terrace adındaki bir eleman. Gelecek yıllarda geçen oyunda dünya hammadde kaynakları tükendiği için uzayda hammadde arayışı başlamış.

Biz de Ancyra adlı bir gezegende olacağız. Bu gezegende Makina Mühendisliği yapan Walter, bir sabah uyandığında tanıdığı herkesin bir hastalıktan dolayı öldüğünü farkediyor. Koskoca gezegende ileri düzey yapay zekaya sahip olan AMI ve Betty ile beraber kalır. Walter’ın amacı ise Ancyra’dan kaçarak dünyaya dönmek.

Oyun aksiyon severleri sıkabilecek yapıda. Çünkü steath dediğimiz, gizlice ve mümkün olduğunca az ses çıkartarak ilerlememiz gereken gerilim dolu bir yapıda. Yani silahımızı direkt olarak düşmanlarımıza sıkmak yerine ışıklara sıkmayı tercih etmeli ve gizlenmeliyiz. Fakat bu noktada da bir uyarı yapalım. Çünkü Walter bir makina mühendisi, yani bir asker değil. Hatta bu tek kalma sebebinden dolayı ilk defa eline silah alıyor. Dolayısıyla her attığı hedefe gidemeyebilir, ıskalayabilir. Buna dikkat etmeniz gerek.

Solarix Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP / 7 / 8 /8.1
İşlemci: 3.0 GHz Çift Çekirdekli
Bellek: 1 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 / Radeon HD 5850
HDD: 3 GB

Solarix Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: 64 bit Windows 7 / 8 /8.1
İşlemci: 2.4 GHz Dört Çekirdekli
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 / Radeon HD 7950
HDD: 3 GB

Şimdilik oyunumuzdan bu kadar bahsediyorum. Çünkü ilk olarak oyunu test ederek sizlere birkaç gün içinde daha detaylı bir inceleme haberi yapacağım. O zaman daha zengin görseller ve oyunu daha iyi anlayabileceğiniz bir sonuç çıkacak. Ayrıca oyun almaya değer mi bunu da anlamış olacağız.

Son olarak 30 Nisan’da çıkışını yapacak Solarix, bu çıkışını İngilizce olarak yapacak. Oyunun %100 Türkçe versiyonu ise Mayıs ayı sonunda çıkacak. Ayrıca Pazartesi günü bir Türkçe tanıtım videosu daha gelecek.

Sonuç olarak yapımcı ekip olan PulseTense Games’ı tebrik ediyoruz. İlk bakışta oldukça hoş ve gelişmiş olduğuna inandığım bir oyunun Türk yapımı olması da ayrı bir sevindirici etmen olduğunu belirtmeliyim.

Şimdi ise sizleri Türkçe tanıtım videosu ile başbaşa bırakıyorum. İyi seyirler.

Exit mobile version