Sosyal Medya

iPhone

Türkiye’de Aylık 9,99 TL Apple Music

Apple'ın 30 Haziran'da kullanıma sunacağı Apple Music'in Türkiye bireysel abonelik fiyatı aylık 9,99 TL

Apple’ın 30 Haziran’da kullanıma sunacağı Apple Music’in Türkiye bireysel abonelik fiyatı aylık 9,99 TL

Apple’ın 8 Haziran’da düzenlenen WWDC açılış etkinliğinde duyurduğu yeni çevrimiçi müzik servisi Apple Music, 30 Haziran tarihinde iOS 8.4 ile birlikte kullanıcılar ile buluşmaya hazırlanırken Apple da yeni servisi üzerinde son hazırlıklarını sürdürüyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta düzenlenen WWDC’nin ardından yayınlanan iOS 9 Beta 1 ile birlikte iOS 8.4 için de iOS 8.4 Beta 4’ü yayınlayan Apple, yayınladığı beta sürümünde Apple Music servisini erişime açmamış ve ülkemizden abonelik koşulların bakıldığında görünen herhangi bir fiyat bilgisi yer almıyordu.

img_0166

Apple Music Türkiye Abonelik Ücreti Ne Olacak?

Geçtiğimiz gün ise iOS 8.4 Beta 4 kullanan kullanıcılar Müzik uygulamasında daha önce abonelik ücreti belirli olmayan ekranda Türk Lirası ile belirtilmiş fiyatlandırma ile karşılaştılar.

ABD’de bireysel abonelik 9,99 Dolar, 6 kişiye kadar olan aile aboneliği ise 14,99 Dolar ücret ile sunulacak olan Apple Music, ülkemizde de bireysel abonelik için 9,99 TL/ay, aile aboneliği için ise 14,99 TL/ay olarak satışa sunulacak.

img_0167

Apple’ın resmi internet sitesinde henüz ABD dışında birçok ülkede fiyat bilgisi yer almıyor, aynı şekilde ülkemize özel olan apple.com/tr adresinde de Apple Music için fiyat bilgisi henüz yer almış değil. Bakalım Apple, gerçekten Apple Music servisini 9,99 TL/ay gibi bir ücret ile mi bizlere sunacak yoksa karşımıza çıkan fiyatlar geçici bir hata olabilir mi?

Spotify ile Aynı Fiyat Politikası

Eğer Apple, yeni çevrimiçi müzik servisi Apple Music’i bu fiyatlar ile ülkemizde de kullanıma sunarsa hem ABD’de hem de ülkemizde Spotfiy’ın izlediği fiyat politikası ile birebir aynı fiyatlandırmayı izlemiş olacak.

Aslına bakacak olursanız mevcut servisler arasında Apple’ın en güçlü rakibi diyebileceğimiz servisin Spotify olduğunu düşündüğümüzde bu fiyatlandırma çok da garip olmayacaktır. Bakalım kullanıcılar hangi servise yönelecek.

img_0168

Ayrıca 30 Haziran’da ilk 3 aylık süre için ücretsiz deneme imkanı sunacak olan Apple Music’e karşın Spotify’ın da 5 Temmuz’a kadar ilk 60 gün ücretsiz Premium deneyimi sunduğunu hatırlatalım. Görünen o ki, kızışan yarışta kazanan yine kullanıcılar olacak.

Tarih Konusu Belirsiz Olabilir

Apple, WWDC’de düzenlenen ilk gün sunumunda Apple Music’in 30 Haziran’da kullanıma sunulacağını duyurdu ancak Apple’ın ABD sitesinde çıkış tarihi yer alırken ülkemiz için olan sayfada, Birleşik Krallık sayfasında yer alan Coming Soon ifadesine benzer şekilde Çok Yakında ifadesinin yer aldığını belirtelim. Bu da akıllara Apple Music her ülkede aynı anda sunulmayacak mı sorusunu getiriyor.