Sosyal Medya

Genel

Türklerin en büyük korkusu Siber Saldırı

Türk Şirketlerinin En Büyük Korkusu Veri Kaybı Ve Siber Saldırı.

Türk Şirketlerinin En Büyük Korkusu Veri Kaybı Ve Siber Saldırı.

Türkiye’nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden BimSA, 500’den fazla kişi çalıştıran şirketlerin CIO’larına özel olarak düzenlediği anket ile teknoloji gündemini araştırdı. Ankete göre CIO’ların en büyük 3 korkusu veri kaybı, uygulamalardaki sorunlar ve siber saldırı.

BimSA 19 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yüzde 81’i 500 çalışanın üstünde olan şirketleri temsil eden 100 CIO’ya yönelik olarak bir anket düzenledi. 100 şirketin teknoloji konusunda 2015 projeleri, profesyonel hizmet aldıkları teknoloji şirketlerinden beklentileri, kritik operasyonları ve operasyonlara bağlı sıkıntıların araştırıldığı anket sonuçlarına göre büyük şirketlerin teknoloji liderleri için en kritik IT uygulaması yüzde 78 oranı ile kurumsal kaynak planlaması – ERP. Ankete katılanların ERP uygulamasının ardından ikinci sırada en önem verdikleri uygulama ise yüzde 33 ile e-dönüşüm projeleri oldu.

CIO’ların “IT konusunda en büyük korkunuz nedir?” sorusuna ise yüzde 54 ile “Verilerin kaybolması” olarak yanıt verdiler. Verilerin kaybolması konusundaki endişeden sonra ise yüzde 49 ile ERP uygulaması sorunları ikinci sırada, yüzde 42 ile siber saldırı üçüncü sırada yer alıyor.

“En çok sıkıntı çekilen uygulama?” sorusuna ise CIO’ların yüzde 37’si ile ERP, yüzde 24,69’u güvenlik, yüzde 23,46’sı veri depolama yanıtını verdi.”En çok operasyonel sıkıntı çekilen departman” sorusuna ise yüzde 40,74 ile üretim yanıtı verilirken, ikinci sırayı yüzde 23,46 ile finans aldı.

Ankete göre; 2015 yılında şirketlerde teknolojiyi yönetenler için yatırım önceliklerinde ilk sırada yüzde 41,3 oranı ile veri güvenliği geliyor. Yatırımda ikinci sırada yüzde 33,3 oranı ile kurumsal kaynak planlamasında yapacakları geliştirmeler, üçüncü sırada ise yüzde 26,7 oranı ile büyük veri analizi geliyor.

Büyük şirketlerin yüzde 87’si verilerini kendi veri merkezinde tutuyor ve veri güvenliğini şirket olarak kendileri sağlıyor. Teknoloji liderlerinin yüzde 51’i kurumsal kaynak planlaması uygulaması için, yüzde 37’si donanım ürünleri için ve yüzde 30’u büyük veri ve bulut uygulamaları için bir IT tedarikçisinden destek alıyor.

Basın Bülteninden Derlenmiştir.