Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Philip Morris’ten Tütün Buharlaştırıcı Cihaz IQOS, E-Sigara Değişiyor!

Tütün buharlaştıcı Cihaz IQOS ! Philip Morris E-Sigara Pazarını Değiştirmek için adım attı. Tütün Buharlaştırıcı Cihaz onaylanırsa E-Sigara!

 

Philip Morris’in Sigara Alternatifi Tütün Buharlaştırıcı Cihazı IQOS!

Philip Morris, FDA’aya onay için bir tütün buharlaştırıcı cihaz gönderdi. Gönderen Marlboro üreticisi olunca işler değişiyor!

Sigara alternatifi IQOS için onay isteyen Marlboro üreticisi Philip Morris Amerikan e-sigara pazarına giriyor.

Marlboro sigara üreticisi Philip Morris, yeni tütün buharlaştırıcısı için Salı günü FDA’ya başvuruda bulundu. IQOS adı verilen cihaz PaX ile aynı prensibe sahip. içindeki tütün maddesi alev ile yakılmak yerine  aktif maddelere buharlaşıncaya kadar hafifçe ısıtılmaktadır.

Philip Morris, buharın normal sigara dumanından yüzde 90 daha az zararlı kimyasala sahip olduğunu iddia ediyor.

Bir propilen glikol solüsyonu kullanmak yerine, iQOS geleneksel sigaralara benzeyen değiştirilebilir gerçek tütün yaprağından oluşan kartuşları kullanıyor. Bu ısı çubukları plastik ısıtma elemanına takılarak yaklaşık 500 Fahrenhayt’lık bir bir ısı ile buharlaştırılıyor. Yaklaşık bir düzine duman çekebiliyorsunuz.

Onaylandığı takdirde, yeni tütün buharlaştıcı cihaz , halihazırda modüler, e-sıvı bazlı vapeslerin (sıvı bazlı e-sigara) hakim olduğu ABD buharlaştırıcı pazarını büyük ölçüde değiştirebilir.

Kullanım kolaylığı ve Marlboro’nun marka aşinalığı göz önüne alınınca e-sigara pazarına teknoloji darbesi vuruluyor.

Isı çubuklarının paketi 6 dolar!

Cihaz hali hazırda bu pazarın yüzde 2.4’ünü elinde bulunduran Japonya’da dahil olmak üzere bir çok dış pazarda satılıyor! Amerikan pazarına girmesi demek yaygınlaşması anlamı taşıyor!

 

Reuters