Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Tv Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Kural!

Tv alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken 3 önemli kuralı anlatıyoruz.

Tv alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken 3 önemli kuralı anlatıyoruz.

Yeni bir tv alışverişi sıkıntı verici bir hal alabilir.Ekstra özellikler , yeni teknolojilerdeki belirsizlikler,extra verilen hediyeler ve daha diğerleri sizin kafanızı karıştırabilir.
Elbette  biz burada en iyi Tv budur demiyeceğiz fakat karar verirken kendinizden daha emin olacağınızı umuyoruz.

Tv satın alırken bilmeniz gereken 3 kural.

1. Resim Kalitesine yayınlanan teknik özelliklerine göre karar vermeyin.

Temel kural olarak Tv üreticileri yayınladıkları teknik kılavuzlarında bolca rakamlara yer verirler. Buradaki amaç alıcının kafa karışıklığını artırarak sizi adım adım daha pahalı modele doğru itmektir. Unutmayın resim kalitesini ilgilendiren değerler Girişler ve Genişlik/Derinlik Oranıdır. (inputs and Weight/Dimensions)

Yayınlanan teknik özelliklerde Contrast Ratio değeri genellikle sizin için ölçülebilir değil , Refresh Rate (120hz, 240 Hz, 600 Hz vb.) ise karışık ve sonuçta subjektif, yapılan gösterim açıları  (LCD ve LED-Backlit LCD) ve adının LED olması tek başına resim kalitesinin daha iyi olacağı anlamına gelmez.

Screen Shot 2015-04-25 at 00.01.16

 

2. Daha büyük gerçekten iyidir.

Genellikle yatak odası için 32 inç yeterlidir. 50 inç ve yukarısı Salon için daha iyidir. Eğer eski tüplü tv ’nizi (genellikle 36 inç) değiştirmek istiyorsanız bize güvenin büyük gerçekten daha iyidir.
Emin olunki duyulan en yaygın TV alım şikayetlerinden biri alındıktan sonra size yeterince büyük gelmemesidir.

3. Geleceğin Tv’leri 4K TV’ler ancak bugün için gerekli değildir.

Geçen yıl TV alışveriş yapanlar muhtemelen “4K veya değil.” kararı ile karşı karşıya kalmıştır.

UHD (Ultra High Definition) TV olarak bilinen 4K çözünürlüğe sahip TV, standart 1080p çözünürlük TV lere göre dört kat fazla piksele sahip. Bu büyük bir gelişme fakat gerçekte bir 4K TV ile 1080p TV arasındaki netlik farkını anlatmak çok zor. Eğer çok büyük bir TV’ye çok yakın oturmadığınız sürece basitçe söylemek gerekirse, bu piksel farkını ayırt etmeniz imkansıza yakın.

Öte yandan, 4K LCD TV’ler üreticileri fiyatlarını hızla aşağıya çekiyorlar. Önümüzdeki birkaç yıl içinde çoğu TV’ler – özellikle büyük olanlar – 4K çözünürlüğe sahip olacak ve 720p ler gidecek ama 1080p TV’ler yakın zamanda eskimiş olmayacak gibi gözüküyor.

Bugün için en iyi renk kalitesini arayanlar için 4K TV doğru seçim olur.
Eğer daha hesaplı ve iyi görüntü kalitesi için arıyorsanız 1080p Tv ler en iyi seçim olacaktır.

Screen Shot 2015-04-25 at 00.01.41