Sosyal Medya

Sosyal Medya

Twitter ‘da 140 Karakter Limiti Sona Eriyor!

Twitter, 140 karakter olan metin paylaşımını yeni çözümleriyle kaldırmayı planlıyor.

Twitter, 140 karakter olan metin paylaşımını yeni çözümleriyle kaldırmayı planlıyor.

Sosyal medyanın ana akımı haline gelmeye başlayan Twitter, yenilikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay kurumsal firmaların direkt mesaj üzerinden müşterileri ile iletişimi daha rahat kurmasını ana amaç edinerek mesajlaşma limitini kaldıran Twitter, şimdi de normal paylaşımlardaki 140 karakter sınırlamasını kaldırmayı planlıyor.

140 karakter sınırına ilginç çözümler!

Re/Code’un kaynaklarına göre Twitter yeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistem sayesinde uzun içerikler 140 karakter limitine takılmayacak. Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in aklındaki plana göre hareket edilirse, Twitter ana akım unvanını Facebook’tan alabilir. 140 karakter olan paylaşım limiti için henüz nasıl bir değişiklik olacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak ortada üç farklı iddia bulunuyor. Bunlardan ilki Twitter’ın 140 karakter sınırını direkt kaldırması İkinci tahmin; uzun Tweet’leri Twitter’ın otomatik olarak bölmesi ve parça parça paylaşması. Üçüncü tahmin ise 140 karakter limitinin tamamen kalkmaması ancak esnetilmesi yönünde.

Karakter sınırlamasındaki esnetmenin; 140 karakter + linkler + kullanıcı hesapları şeklinde olması bekleniyor. Bu tahminlerden şimdilik en mantıklısı esnetilme gibi görünüyor. Tweet atarken kullanıcı isimlerinin ve paylaşım linklerinin 140 karakterden düşülmesi gayet mantıklı. Hem bu sayede Twitter’ın kuruluş amacının dışına çıkılmamış olunacak.