Sosyal Medya

Genel

Twitter Kuralları Değiştiriyor!

Twitter'ın yaptığı değişiklik şikayet edilen sorununu ortadan kaldırma peşinde!

Twitter’ın yaptığı değişiklik  şikayet edilen sorununu ortadan kaldırma peşinde!

Twitter‘ın internet “trolleri” ve hatta yasa dışı yapılar tarafından kötü amaçlı kullanımı önleme planı hayata geçiyor. Sosyal medya devi, aldığı yeni kararlarla kötü amaçlı kullanımı azaltma peşinde.

Yayınlanan bir blog yazısında Twitter Ürün Yönetimi Yöneticisi Shreyas Doshi, Twitter‘ın aldığı yeni kararları detaylı bir şekilde anlattı. Bu amaç uğrunda Twitter‘ın şiddet içeren içeriklerle ilgili kuralları yeniden düzenlendi. Eskiden ancak “diğerlerine karşı direkt, belirgin şiddet tehditleri” yapan kullanıcılara karşı harekete geçilmesine imkan tanıyan kurallar, yeni düzenleme ile beraber “diğerlerine karşı şiddet tehdidi veya diğerlerine karşı şiddeti kışkırtmak” olarak genişletildi. Bu yeni cümle de, sadece direkt olarak tehditleri gerçekleştiren kullanıcıların değil, kelimelerin düzgün kullanımı ile bir tehdit yaratmayan ancak tehdit olarak algılanabilen cümleler kurarak şiddeti destekleyen kullanıcıları kapsamakta. Doshi‘nin söylediğine göre, Twitter‘ın daha önceki kuralları, belirli tehditleri gerçekleştiren kullanıcılara karşı harekete geçilmesini engelleyerek, çalışmalarını sınırlamaktaydı.

Ayrıca, Twitter‘ın trollere karşı önlemleri de güncellenmiş durumda. Daha önceki kurallarda, Twitter‘ın taciz politikasına aykırı davranan kullanıcılar, ilgili tweet‘leri silmeye zorlanabiliyor veya hesaplarına ulaşmadan önce telefonlarını onaylamaları şart koşulabiliyordu. Şimdi ise, bu hesaplar belirli bir süre boyunca kilitlenebiliyor ve Doshi‘nin söylediğine göre, bu yeni seçenek ile beraber pek çok durum ile daha uygun bir şekilde mücadele etmeleri mümkün olacak.

Yeni kuralları ile beraber çok daha özgür bir ortam oluşturabileceklerini düşünmekte ve gelecekte de kuralları güncelleyerek , insanların katılımdan korkmamalarını sağlayacaklarını iddia ediyor.