Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter’da Arama Sonuçlarındaki Değişikliği Fark Ettiniz mi?

Twitter'da Arama Sonuçlarındaki Değişiklik, Fark Ettiniz mi? Twitter Arama sonuçlarında artık en yeni tweetler yerine daha alakalı sonuçlar?

Twitter arama sonuçlarında sessizce yeni bir değişikliğe gittiğini açıkladı!

Twitter’da Arama Sonuçlarındaki Değişiklik, Daha alakalı tweetleri görebilecek miyiz?

Twitter artık sadece arama sonuçlarında nelerin yeni olduğunu göstermek istemiyor, bunun yerine size en iyi tweetleri göstermek istiyor.

Platform, arama sırasındaki alakalılık sırasına yada kategori sıralamasına ters kronolojik sıralamasından uzaklaştı. Eskiden en yeni tweetler gösterilirken şimdi, Twitter’ın arama çubuğunu kullanarak bir şey aradığınızda, sonuç sayfasının hemen üstünde, alakalık sırasına başka bir deyişle kategorize edilmiş arama sonuçları görüntüleniyor.

Twitter söz konusu değişikliği Eylül ayında gerçekleştirmesine rağmen resmi açıklama yeni geldi.

Twitter’da Arama Sonuçlarındaki Değişiklik, Fark Ettiniz mi?

Hala en yeni en canlı tweetleri görmek istiyorsanız, “en son, latest” filtrenin yanı sıra “haberler”, “fotoğraflar” ve “videolar” seçenekleri hala var.

Bildiğiniz gibi Twitter kısa bir süre önce canlı yayın özelliğini bünyesine katmış ve sosyal medya platformları arasındaki yarışa geç de olsa dahil olmuştu. Ardından mecranın Vine‘ı kapatma kararının değiştiği ortaya çıkmıştı. Son olarak Twitter’ın arama sonuçlarını önceden olduğu gibi güncelden eskiye doğru sıralamadığı ortaya çıktı.

Yeni özellikte kategorize edilen tweetlerin hepsininde yararlı bilgiler içereceğinin garantisi yok. Twitter’ın arama kalitesi ekibindeki kıdemli yazılım mühendisi Lisa Huang bir blog yazısında, arama sonuçlarında sözde ilgili tweetlerin önceliklendirilmesinin zorluğundan bahsetti. Burada karar mekanizmasında makine öğrenimi kullanılıyor. Twitter’da kişilerin davranışı ve alakalı bilgiler içeren paylaşımlarının değerli kaynak olarak yorumlanmasına neden oluyor.

Mashable