Sosyal Medya

Sosyal Medya

Twitter’da, Videolar Otomatik Oynayacak

Twitter, videoları varsayılan ayarlarda otomatik oynatacak. Artık videolar ve reklamlar ana ekranda otomatik olarak oynamaya başlayacak.

Twitter, videoları varsayılan ayarlarda otomatik oynatacak. Artık videolar ve reklamlar ana ekranda otomatik olarak oynamaya başlayacak.

Twitter yerleşik video oynatıcısı üzerinde aylardır çalışıyordu ve uygulamada büyük bir değişikliğe gitti. Artık kullanıcılara ve reklam verenlere uygulama üzerinden video çekme ve video gösterme seçeneğini sunuyor ve videolar ve reklamlar otomatik olarak oynatılacak.

Facebook’un paylaştığı verilere göre geçtiğimiz yıl videoları otomatik oynatmaya başlayan Facebook’ta video paylaşımı üç kat arttı. Kaynaklara göre ise Facebook’ta günlük 3 milyar video izleniyor.

Bu verileri gözünden kaçırmayan Twitter da aynı değişikliği gerçekleştirdi. Vine’ın da sahibi olan Twitter ayrıca reklam verenlere yeni bir seçenek de getirdi.

Etkilemek için 6 Saniye

Autoplay özelliği reklam verenlerin kullanıcıları reklamlarından alınan 6 saniyelik videolarla etkilemesine izin veriyor.

Doğru Seçim Önemli

Reklam verenler tabi ki otomatik oynatma özelliğinde videolarının ilk 6 saniyesi ile kısıtlı değiller. Reklam videolarındaki herhangi bir 6 saniyeyi seçebilecekler.

Sessizlik

Otomatik oynatma özelliği Facebook’ta da alıştığımız gibi videolara tıklamadıkça ses çıkarmayacak. Buna reklamlar da dahil.

Reklam verenlere 10 dakika

Reklam veren markalar 10 dakikaya kadar video paylaşabilirken günlük kullanıcılar ise 30 saniyeye kadar video paylaşabilecekler.