Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

uBeam, Kablosuz Şarj Teknolojisi İçin 50 Milyon Dolarlık yatırım yapıldı

Kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışma yapan uBeam, bu zamana kadar yalnızca 13.2 milyon dolar almıştı.

Kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışma yapan uBeam, bu zamana kadar yalnızca 13.2 milyon dolar almıştı. Şimdi 50 milyon dolarlık bir yatırım daha alan uBeam, bu teknolojiyi daha da geliştirme fırsatı yakaladı.

Ultrason teknolojisiyle elektronik cihazları kablosuz olarak şarj eden uBeam, bu zamana kadar toplam 13.2 milyon dolar yatırım almıştı. TecCrunch’ın haberine göre uBeam, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha alıyor.

Kullanıcıları kablo derdinden kurtaran bu teknoloji, enerjinin Wi-Fi gibi yayılmasını sağlıyor. Bunun için şarj ağını oluşturacağı binanın elektrik sistemine bağlanan vericileri kullanan uBeam, elektriğin ultrason dalgalarına çevrilip havadan iletilmesini sağlıyor. Bu dalgalar, daha sonra elektronik cihaza bağlı alıcı tarafından yakalanıp tekrar elektriğe çevriliyor.

Kablosuz şarjın internet ağı gibi çalışmasını sağlayan uBeam, cihazları kablolarda olduğu gibi aynı hızda şarj ettiğini iddia ediyor. Şimdilik etki alanının 4.5 metre olduğu uBeam, bu alanı arttırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Vericilerini 50 dolardan piyasaya sunacağı belirtilen uBeam’in, fiyat politikası olarak kullanıcı odaklı hareket ettiğini görüyoruz. Yani bu teknoloji sadece işletme sahiplerine değil, son kullanıcılara da fiyat olarak cazip gelecektir.

Şimdilik bu yatırımla ilgili resmi bir açıklama yapılmış olmasa da ilerleyen zamanlarda mutlaka bir bilgi verilecektir.

ubeam