Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Ukranya Bankası 10 Milyon Dolar Çaldırdı! Bakın Nasıl?

Siber soyguncuların son kurbanı Ukranya Bankası oldu!

Hackerlar bu yıl içinde Bangladesh Bank’tan 81 Milyon dolar çalmıştı. Sadece şubat ayı içinde ise toplamda 951 milyon dolarlık bir soygun gerçekleştirdikleri biliniyor.

The KyivPost reports‘ta yer alan habere göre ismi açıklanmayan Ukranya Bankası’da güvenlik açığı yüzünden toplam 10 Milyon dolar çaldırdı.

Siber hırsızlar finansal kurumlar arasıdaki işlemleri denetleyen SWIFT sistemindeki ağır güvenlik açığını kullanarak 10 Milyon dolar çalmayı başarmış görünüyorlar. Çalınan paranın gerçek miktarı açıklanmasada 10 milyon dolar civarında olduğu işaret ediliyor.

Güvenlik açığı Ukranya finans sisteminde ciddi endişelere neden olmuşa benziyor. Zira zarar görünenden de büyük olabilir.

ISACA güvenlik şirketinin açıklamalarına bakılırsa açık Ukranya ve Rusya kökenli bankalar üzerinde etkili olarak kullanılmış. Bu bile saldırının gerçek büyüklüğünün bundan kat ve kat daha fazla olabileceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

SWIFT sistemindeki koruyucu önlemlerin arttırıldığına dair açıklamalar yapılıyor. Ancak görünen o ki atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş.

Hackers steal $10 million from a Ukrainian bank through SWIFT loophole on KyivPost