Sosyal Medya

Donanım

USB-C Şarj Cihazlarına USB-IF Sertifikası Geliyor

USB-C şarj cihazlarına USB Şarj Sertifikası Geliyor. Type-C Şarj Cihazları uyumluluk standartına kavuşuyor. 

Yakında USB Type-C Cihazlarınıza şarj cihazı alırken bu sertifikaya dikkat etmek durumunda kalabilirsiniz.

Dünya genelinde bir çok USB şarj cihazı var ve bir çok cihaz ile aslında olması gerektiği gibi uyumlu çalışmıyor. USB Implementers Forum (USB-IF) yeni bir sertifika programı duyurdu.

“Certified USB Charger Compliance and Logo Program”

Certified_USB_Charger_Logo_&_Certification_Program_Infographic

Sertifikalı USB Şarj Uyum ve Logo Programı USB Type-C tipi cihazlar için standart oluşturmayı hedefliyor. Bir başka amacıda tüketicilerin bu tip soket kullanılan cihazları şarj etmek için satın aldıkları şarj cihazlarının sayısını bu anlam azaltmak istiyor. Bu sayede elektronik atıklarında en aza indirilmesi hedefleniyor.

Bu sertifikaya sahip cihazlar bir çok cihazı şarj edebilme özelliğine sahip olduğunun göstergesi olacak.Tüketiciler için bu sertifika önemli bir gösterge olacak.

USB Şarj Sertifikası!

USB-IF_Certified_USB_Charger_Logo_45W

Zamanlama olarak Google mühendislerinden Benson Leung tarafından yapılan testlerde USB Type-C kablolarındaki hata yüzünden yangın çıkma ihtimalinin tespit edildiği zamana denk gelmesi dikkat çekici.

Dolayısı ile hatalı kablo alımlarının önüne geçmek adına da sertifikalaştırma çok önem arzediyor.

Bir boşluk giderilmiş oldu!

Bundan sonra USB-IF sertifikasını almak için teknoloji devleri şarj cihazlarını bu kuruma gönderip onaylatması istenecek. Bizim adımıza gerekli testlerin yapılacağını bilmek güzel.

BusinessWire