Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Güncellemelerinde Yeni Yöntem, UUP Nedir?

Windows 10 Güncellemelerinde Yeni Yöntem, UUP Nedir? Birleşik Güncelleme Platformu Nedir? Ne İşe Yarar? Güncellemeler Yüzde 35 Oranında azaldı

Microsoft Windows 10 güncellemelerinde yeni yöntem, artık Windows 10 güncellemeleri yüzde 35 daha az yer kaplayacak.

Muhtemelen Window güncellemeleri sonsuza kadar sürecek. Mevcut durumda neredeyse gün aşırı güncelleme alan Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarını bıktırmış durumda. Hatırlarsanız lansman sonrasında da izinli yada izinsiz olarak güncellemelerin indirilmesi de Microsoft’a ciddi karın ağrıları yaşatmıştı. Microsoft bu sorunu çözmek adına girişimlerini hızlandırdı. Ortaya UUP çıktı.

UUP Nedir?

Microsoft şimdi bu güncelleme işini biraz hem kendi hemde müşterileri için biraz daha sancısız hale getirecek yeni bir yöntem kullanacak. Yeni Güncelleme yöntemi Unified Update Platform (UUP) olarak adlandırılıyor. Dilimize Birleşik Güncelleme Platformu olarak çevirebileceğimiz bu yöntem ne iş yapıyor derseniz?

UUP Ne İşe Yarar?

UUP denen yeni güncelleme yöntemi güncellemeleri küçük parçacıklar halinde indirmenizi sağlayacak. Temel olarak güncellemeye ihtiyacınız olduğu anda diferansiyel sitelerden ihtiyacınız olan parçaların indirilmesini sağlayacak. Bu sayede Microsoft güncellemeleri yüzde 35 oranında küçültmeyi hedefliyor.

Küçük parçacıklar ve işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu anda güncellemenin alınması durumu size de iPhone’un 6S ve sonrasında kullandığı ve 16GB’lık iPhone’lara yer kazandıracak tekniği hatırlattı mı? Orada da işletim sisteminin kullanılmayan özellikleri için gereksiz modüller indirilmiyordu. Her neyse;

Aynı yöntem Mobil cihazlar içinde geçerli olacak. Bu sayede Windows Phone ve tabletlerde en son özellikler çok daha rahat bir şekilde yüklenmiş olacak.

Yeni yöntem test ediliyor. Muhtemelen Windows 10 Creators Update ile birlikte devreye girecek.

Introducing Unified Update Platform on Windows Blog

UUP Nedir ve Ne işe Yarar