Sosyal Medya

Genel

Verizon, Yahoo’yu Rekor Fiyata Satınaldı!

İnternet dünyasının en eski, en köklü markalarından biri olarak tanınan Yahoo, resmi olarak Verizon’a satıldı.

İnternet dünyasının en eski, en köklü markalarından biri olarak tanınan Yahoo hakkında bir kez daha el değiştirme söylentileri dolaşıyordu. Daha önce Microsoft dahil pek çok büyük firma tarafından satın alınmak istenen ancak yoluna tek başına devam eden Yahoo en nihayetinde pes etti.

Yahoo artık Verizon’un!

Gelen taze bilgilere göre, Yahoo 4.8 milyar dolara, ABD’nin en güçlü şirketlerinden biri olan Verizon’a satıldı. Telekomünikasyon devi olarak tanınan Verizon’un satın alımı, rekor fiyat olarak teknoloji dünyasındaki yerini aldı.

Geçtiğimiz yıl dünyanın bir başka önemli ağını, AOL’i satın alan Verizon, bu şekilde kendisi için güçlü bir yapı kuracak. Yaklaşık olarak 4.8 milyar dolara satın alınan Yahoo’nun direkt olarak Verizon’un olacak bölümleri ise ;temel internet hizmetleri ve emlak girişimleri.

Bundan yaklaşık olarak 4 yıl önce göreve gelen CEO Marissa Mayer, 2012 senesinden itibaren şirket içerisinde ciddi değişikliklere gitti. Baştan sona yeniden yapılandırılmaya çalışılan Yahoo, Mayer’ın kararı ile daha çok mobil alana yönelmişti.

Ağır vergi yükünden kurtulmak için farklı stratejiler de deneyen marka, yükselişe geçmesine rağmen tam anlamıyla ayağa kalkamadı.