Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dünya Kupasında “Tanrının Eli” bir Daha Olmayacak! Bakın Neden?

Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında. Dünya Kupasında "Tanrının Eli" bir Daha Olmayacak, Video Hakem Uygulaması Kullanılacak!

Dünya Kupalarında bir ilk, Rusya’daki 2018 FIFA WORLD CUP’ta gerçekleşiyor.

Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında da Kullanılacak.

Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında ilk kez kullanılacağı birinci ağızdan açıklanmış oldu. FIFA Başkanı Gianni Infantino, video hakem uygulamasının Rusya’daki 2018 FIFA World Cup Turnuvasında ilk kez bir Dünya Kupasında kullanılacağını açıkladı.

Video hakem uygulaması bir çok alanda ve bir çok lig te çeşitli şekiller denenmeye ve test edilmeye devam ediyor. En son seyrettiğimiz maçta İspanya Fransa’yı video hakem sistemi ile yenmeyi başarmıştı. Atılan ve iptal edilen goller bir şekilde adaleti sağladı.

Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında da Kullanılacak

Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında

Futbol da hakem hatalarının da oyunun bir parçası olduğunu düşünen gelenekselistler, video hakem uygulamasının futbolda yer bulmasını yıllarca engelledi. FIFA 2010 Dünya Kupasında hatalı kararlar yüzünden İngiltere ve Meksika gibi takımların belgelenmiş hatalar yüzünden elenmesi bu teknolojiyi futbolun patronlarına yeniden düşündürmüştü.

Profesyonel seviyelerde yapılan testlerden sonra nihayet Video Hakem Uygulaması 2018 FIFA Dünya Kupasında da kullanılmaya başlanıyor.

Futbol sahalarında tekrar oynatma Instant Replay Teknolojisi, Rusya’nın ev sahipliği yapacak 2018 FIFA Dünya Kupasında ilk kez kullanılarak, dünya kupalarında da bir ilk gerçekleştirilmiş olacak.

 


Aslında video hakem uygulamasını yıllar önce ilk kullanan 2007 Yılında Amerikan futbol Ligi NFL oldu. Kolej ligi seviyesinde ise 2010 yılında kullanılmaya başlandı.

 

Ref-assisting teknolojisi, 2012 yılında uygulanmaya başlanan gol çizgisi teknoloji ile hayatımıza girmiş oldu.

Video Hakem Uygulaması ile Dünya kupaları çok daha adil maçlara sahne olacak. Artık Maradona’nın elle attığı gol gibi “Tanrının Eli’ni” Göremeyeceğiz.

 

CBS Sports