Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen 17 Şehirde 2800 EV şarj istasyonu Kurmayı Planlıyor

Volkswagen 17 Şehirde 2800 EV şarj istasyonu Kurmayı Planlıyor. ABD'de 2 Milyar Dolarlık yeni yatırım ile EV ŞARJ istasyonu

Volkswagen Amerika’da Elektrikli Şarj İstasyonu Kuruyor.

Volkswagen, 2019 yılına kadar ABD’de 2800 EV şarj istasyonu planlıyor. Otomobil üreticisi Volkswagen 17 Şehirde 2800 EV şarj istasyonu Kurmayı Planlıyor.

Volkswagen ABD’de EV Şarj ağı kurmayı taahhüt etti. Reuters’ta yer alan habere göre Alman Otomobil devi VW’nin Electrify Amerika Bölümü tarafından ülkenin en büyük 17 şehrinde toplam 2800 EV şarj istasyonu kurulacak.

Otomobil Üreticisi için 2 Milyar dolarlık bir maliyetten bahsediliyor. Bu haliyle Kaliforniya’da EV batarya geliştirme yatırımının yarısı kadar bir bedel öngörülüyor.

Bu rakam oldukça fazla gibi görülebilir ancak şubat ayı itibariyle VW’nin dizel emisyon skandalı için cebinden çıkan 20 Milyar doların yanında bu çerez parası gibi kalıyor.

Bir kıyaslama yaparsak, Tesla Nisan Ayında yıl sonuna kadar 10.000 EV şarj istasyonu kuracağını duyurmuştu. Ancak şirket 5 yılda sadece 5400 adet kurabildi. Normal hız şarj istasyonlarının sayısının da 9.000’den 15.000’e çıkartılması sözü verdi. Tesla’nın ilk süper şarj istasyonları Kasım ayında faaliyete başladı.

Tesla’nın en büyük sıkıntısı 35.000 dolar satış fiyatıyla lanse ettiği araçları yeterince hızlı üretemiyor. Ancak VW gibi bir çok otomobil üreticisi şirket EV şarj istasyonları oluşturmak için sırada bekliyor. Bu haliyle elektrikli otomobiller önümüzdeki 3-5 yıl sonra hayatımızın içinde daha fazla yer alacak bu kesin. EV sistemlere evrilme gittikçe hızlanıyor.


Volkswagen 17 Şehirde 2800 EV şarj istasyonu Kurmayı Planlıyor