Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Volkswagen’e Bir Darbede Çin’den!

Volkswagen'e Bir Darbede Çin'den!

Volkswagen’e soruşturma açan ülkeler arasına Çin’de katıldı.

Çin Çevre Koruma Bakanlığı Volkswagen AG’nin ithal ve yerel olarak üretilmiş araçlarının Çin’in emisyon standartları ile uyumlu olup olmadığını incelediğini açıkladı. Çin böylece emisyon manipülasyonu skandalının ardından Alman otomobil üreticisine yönelik inceleme yürüten ABD, Avrupa ve Japonya gibi diğer ülkelere katılmış oldu.

Bloomberght’nin haberine göre Çin Çevre Koruma Bakanlığı’nın resmi gazetede yayımlanan açıklamasında, “Standartlara uygun olmayan 11 milyon dizel araçtan hiçbiri Çin’de üretilmedi. Açıklamaya göre bunlardan yaklaşık 1,900 araç ithal edildi. Bakanlık Volkwagen’ın uyumluluk ile ilgili raporlarını zamanında teslim etmesini istedi.

1139145_620x410

Çin’in en büyük pazar olması bakımından Volkswagen için önemi oldukça büyük. Şirket yazılımı düzeltmek için 1,950 ithal dizel aracı geri çağıracağını belirtsede bunun 11 Milyon araç içinde oldukça küçük bir yüzdesi var.

Volkswagen, iş ortakları China FAW Group Corp. ve SAIC Motor Corp. tarafından satılan hiçbir aracın etkilenmediğini ifade etti.

bloomberght