Sosyal Medya

Otomobil

VW 200 Milyon Dolar Daha Ödemeyi Kabul Etti, Bakın Neden?

VW 200 Milyon Dolar daha ödüyor, VW, ABD Çevre Koruma Fonuna 200 Milyon Dolar Daha Ödeyecek! Kandırmanın bedeli oldukça AĞIR oldu!

Volkswagen ABD Çevre Koruma Fonuna 200 milyon dolar daha ödemeyi kabul etti.

Volkswagen dizel emisyon skandalının bedelini her alanda ödemeye devam ediyor.

Alman otomobil devi Volkswagen tüketiciyi kandırmanın bedeli oldukça ağır ödemeye devam ediyor.  Reuters’ın haberi tam ister inan ister inanma konumunda. Otomobil üreticisi VW’nin dizel emisyonlarının hile ile oluşturduğu kirliliği azaltmak için ayrılmış bir ABD Çevre Koruma Ajansı fonuna ek olarak 200 milyon doların üzerinde ödeme yapmayı kabul ettiğini yazdı.

Şirket zaten üç yıl içinde 2.7 milyar dolar harcama yapmayı kabul etmişti ancak ekstra para, emisyon sınırlarını ihlal eden 80.000 adet 3 litrelik dizel araçları kapsıyor.

VW 200 Milyon Dolar daha ödüyor, Bu kez 3 Litrelik 800 bin araç için!

Daha önceki anlaşma ise 2 litrelik araçları kapsıyordu.

Mahkeme 19 Aralık’a kadar süre vermişti.Araç sahiplerine ne olacağında ise VW, 3 litrelik otomobillerin 20.000 ‘ini geri satın alıp kalan 60.000’in emisyonlarını sabitleyecek.

Söz konusu bu 3 litrelik araçlar (Audi ve Porsche modelleri dahil) Amerikan emisyon yasalarını 2 litrelik modeller kadar çok aşırı ihlal etmiyor. 2 litrelik modeller 40 katı ihlal yaparken 3 litrelikler bu 9 kat.

Reuters