Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp Facebook Veri Paylaşımı Nasıl Engellenir?

Facebook WhatsApp uygulamasıyla ilgili çok önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

 

WhatsApp veri paylaşımı ile ilgili olarak uzun süredir beklenen değişikliği resmen duyurdu.
Uygulamanın hizmet koşullarına eklenen yeni maddeler, WhatsApp’ın Facebook ile kullanıcı verilerini paylaşmasını mümkün kılıyor.

 

whatsapp-facebook-230116

Daha önce bazı yazılım kodlarında rastlanan bu değişiklik emareleri söz konusu veri paylaşımının artık tartışılmaz bir gerçeğe dönüşmesi ile son buluyor.

Kullanıcılar Endişeli!

Gizlilik konusunda hassas olan çevreleri endişelendirecek bir gelişme niteliği taşıyor.

WhatsApp Bu Değişiklik ile Neyi Hedefliyor?

WhatsApp’tan yapılan açıklamada “İlgili şirketlerle iletişim kurabilmek”, “şüpheli bir transfer konusunda bankalar tarafından uyarılmak” veya “havayolundan gecikme bilgisi almak” gibi özelliklerin WhatsApp tarafından test edileceği dile getirildi.

facebook-mobile

Peki Hangi Veriler Facebook ile paylaşılacak?

Facebook ile veri paylaşımına hangi bilgilerin dahil edileceğini de kullanıcı sözleşmesinde şöyle anlattıyor.
Telefon numarası, profil ismi, fotoğraf, çevrim içi durumu, durum mesajı, son görülme zamanı ve mesajların gönderildi/okundu bilgisi WhatsApp tarafından Facebook ile paylaşılacak.

WhatsApp Mesajları Facebook ile paylaşılacak mı?

Mesajların içeriği ise paylaşılacak veriler arasında bulunmuyor.

WhatsApp verilerinin FaceBook ile Paylaşımı Nasıl Engellenir?

Facebook’un bana daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için gereken, WhatsApp hesap bilgimi Facebook’la paylaşmamayı nasıl seçebilirim?

Eğer mevcut bir WhatsApp kullanıcısıysanız, Facebook’un size daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için gereken WhatsApp hesap bilginizi Facebook’la paylaşmamayı seçebilirsiniz.

Bunu yapmanın iki yolu vardır:

Opsiyon 1

Güncellenen Hizmet Koşulları ve Gizlilik Politikasını kabul etmek için Onayla‘ya dokunmadan önce Okuyun‘a dokunun.

55276c462796f6df05619d78a05b3b2ee16394ac

Ekranın alt kısmında bir seçim opsiyonu göreceksiniz. Eğer Facebook’un size daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için gereken, WhatsApp hesap bilginizi Facebook’la paylaşmak istemiyorsanız, buradaki seçimi kaldırabilirsiniz.

31744eeacc72d2f12174d984e572e1a13c298554

Opsiyon 2

Güncellenen Hizmet Koşulları ve Gizlilik Politikasını onayladıktan sonra uygulamanın içerisinden Ayarlar > Hesap > Hesap bilgimi paylaş‘a giderek bu seçiminizi değiştirmek için 30 gün ekstra süreniz olacak. Eğer Facebook’un size daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için gereken, WhatsApp hesap bilginizi Facebook’la paylaşmak istemiyorsanız, buradaki seçimi kaldırabilirsiniz.

bbd4f0c0447010542003318a5b436ef9a3fb7df6

Facebook şirketler ailesi bu bilgiyi altyapı ve teslimat sistemlerini geliştirmek, servislerimizin veya onların servislerinin nasıl kullanıldığını anlamak, sistemi güvenli kılmak ve spam, taciz ve ihlal etme aktiviteleriyle savaşmak için yine de alacak ve kullanacaktır.

Güncellenen Hizmet Koşulları ve Gizlilik Politikasının tamamını buradan okuyabilirsiniz.