Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp for Business Test Ediliyor, WhatsApp iş Botları Yakında Geliyor!

WhatsApp for Business Test Ediliyor, WhatsApp iş Botları Yakında Geliyor! Kurumsal WhatsApp yakında, WhatsApp gerçek para kazanma yolunda!

WhatsApp Gerçek Para Kazanmaya Hazırlanıyor!

Reuters tarafından yayınlana rapora göre WhatsApp Kurumsal şirketleri müşterileriyle doğrudan mesajlaşmasına izin verecek bir sistemi test etmeye başladı. WhatsApp for Business yakında geliyor denebilir!

WhatsApp, gelir arayışında iş amaçlı sohbet araçlarını test ediyor! Başka bir deyişle, WhatsApp gerçek para kazanmaya hazırlanıyor! 

WhatsApp for Business özellik testleri yapılmaya başlandı.

Bir çok kullanıcı belki unutmuş olabilir. WhatsApp ilk zamanlarda 0.99$ bir ücret ile yüklenebiliyordu.  Ancak bu ücret politikası Facebook tarafından 19 Milyar dolar kazanıldıktan sonra terk edildi ve uygulama ücretsiz oldu.

Şimdi ise WhatsApp kullanıcıların para kazanmak için işletmeler ve kuruluşlarla iletişim kurmalarını sağlamayı keşfetmiş durumda. Yakın dönemde de bu yönde bir adım ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Mashable‘ın yakın tarihli WhatsApp for Business adlı türevinin Hindistan’da test edileceğini söylüyordu.

Görünen o ki, Facebook’un Messenger Platformu ile yaptığı işlemlere benzer bir yaklaşım var. WhatsApp, dünyanın birçok yerinde Messenger’dan daha popüler (yukarıda bahsedilen Hindistan gibi), bu nedenle Facebook’un bu alanlarda benzer bir yaklaşım denemesi son derece mantıklı geliyor.

Bu noktada WhatsApp’ın iş botları’nın yer aldığı Whatsapp for Business, Türkçesi Kurumsal WhatsApp “Eğer” yerine “Ne Zaman” Meselesi gibi duruyor.

WhatsApp tests business chat tools in search for revenue on Reuters