Sosyal Medya

Android

WhatsApp Link Üzerinden Gruba Davet Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp Android Beta Uygulaması için Güncelleme Yayımladı.WhatsApp Beta Version 2.16.281 WhatsApp Paylaşılabilir Link özelliği içeriyor.

WhatsApp yeni bir grup sohbet özelliğini olarak “WhatsApp Link Üzerinden Gruba Davet ” özelliğini devreye alıyor.

Kullanıcılar oluşturacakları eşsiz WhatsApp Link Üzerinden Gruba Davet  URL’si sayesinde gruplarına üçüncü kişileri ile kolayca ekleyecek.

WhatsApp Android beta uygulaması için bir güncelleştirme yayımladı. WhatsApp Beta Version 2.16.281  bazı hata düzenlemeleri ve genel grup uyumluluk sorunlarını gideriyor.

whatsapp

Gruplarda yöneticilere gruba yeni kullanıcıları dahil etmek için kişiler listesinin tepesine ‘Invite to group via link’   yani WhatsApp Link Üzerinden Gruba Davet düğmesi eklendi.

Bu düğmeye dokunulduğunda arkadaşlarınız, aileniz ve kamuoyu ile paylaşabileceğiniz benzersiz paylaşılabilir link URL oluşturuluyor. Üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla gönderilebilen bu link QR okuyucu veya fiziksel NFC tag sayesinde okunabilir.

Gönderilen Link belirlenen tarihe kadar geçerliliğini koruyor. Bu sayede istenirse gruba başkalarının dahil olmasınında önüne geçilebiliyor.

Ortalama WhatsApp kullanıcısı için bu ne kadar önemli bilemiyorum. Fakat kurumsal kullanıcılar için gruplarına katılmasını kolaylaştıracak önemli bir özellik olarak görüyorum.

unnamed

WhatsApp Messenger Test sürümünü edinme

Cihazınıza WhatsApp Messenger uygulamasını zaten yüklediyseniz kısa bir süre içinde test sürümünü içeren bir güncelleme alırsınız.WhatsApp Messenger uygulamasını yüklemediyseniz önce uygulamayı Google Play’den indirin, daha sonra test sürümünü içeren bir güncelleme alırsınız. Test güncellemesinin elinize ulaşması birkaç saat sürebilir.

Test programından çıkma

Test programından istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Test programından ayrılırsanız ve uygulamanın herkese açık bir sürümü varsa test sürümünün yüklemesini kaldırıp Google Play’den uygulamayı tekrar yükleyerek herkese açık sürüme geçiş yapabilirsiniz.

Artık bir test kullanıcısısınız

Join the WhatsApp testing programme on Play Store