TeknoTalk

WhatsApp Mobil Ödeme Hizmeti Olarak Hindistan’da Kullanılabilecek

WhatsApp Mobil Ödeme Hizmeti Olarak Hindistan’da Kullanılabilecek!

Hindistan’da WhatsApp Kullanarak Ödeme Yapmak Mümkün Oluyor! Hindistan’da bulunuyorsanız yakında ödemelerinizi WhatApp üzerinden ödeme imkanına sahip olabilirsiniz.

WhatsApp Mobil Ödeme imkanı Hindistan’ta Yakında!

Hindistan’da yerel mobil cüzdan uygulamaları Paytm ve MobiKwik gibi astronomik bir büyüme kat etti. Ancak en büyük oyuncu henüz yarışa katılmadı. WhatsApp!

Hindistan’da yaklaşık 200 Milyon aktif kullanıcı bulunan WhatsApp Mobil cüzdan işine girmeye hazırlanıyor.

The Ken‘de yayımlanan makaleye göre Hindistan’ın en büyük mesajlaşma uygulaması kişiden kişiye ödeme çözümleri getiriyor.

Şirket, National Payments Corporation of India (NPCI) tarafından yeni bir ödeme sistemi olan UPI’ya destek sağlamak için hükümetle görüşmelere başladı.

WhatsApp ile Ödeme Yapmak Mümkün mü? Hindistanlılar için bu yakında mümkün olacak

Bir anlamda WhatsApp Mobil Cüzdan Oluyor! UPI 3. parti hizmetlere açık ve kısa mesaj göndermek kadar hızlı ödeme yapma imkanı sunuyor.

WhatsApp sözcüsü iddiaları red etmediği gibi

“WhatsApp için Hindistan önemli bir ülke, Biz Dijital Hindistan Vizyonuna nasıl katkıda bulunabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu vizyonu paylaşan ve kullanıcılarımızın geri bildirimlerini yakından dinlemeye devam eden şirketlerle nasıl çalışacağımızı araştırıyoruz ” diyor.

200 milyonluk bir kullanıcı kitlesine mobil cüzdan gibi ödeme imkanı sağlarsa WhatsApp yeni bir yola evrilmiş olacak.

Hindistan Dijital devrim ve vizyonu çerçevesinden önemli adımlar atmaya devam ediyor. En son  geçtiğimiz Aralık ayında Hindistan Başbakanı, UPI üzerinde çalışan BHIM uygulamasını başlatmıştı. Başbakan Hintlilerin ödeme şeklini ve alışkanlıklarını bu uygulama ile değiştirmeyi hedefliyor.

WhatsApp Mobil Ödeme, WhatsApp Mobil Cüzdan, WhatsApp ile Ödeme Yapmak tüm bu özelliklerin yakında gelmesini bekleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version