Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, Telegram Adreslerini Engelliyor!

WhatsApp, kendisine rakip olan sohbet uygulaması Telegram’ı engellemeye başladı!

Popüler şifreli sohbet uygulaması Telegram’a ait bağlantılar, artık WhatsApp’ta paylaşılamıyor. Görünen o ki WhatsApp, Telegram’ın rekabetinden pek hoşnut değil.

Bazı kullanıcılara göre WhatsApp, Telegram’la ilgili bağlantıların üzerine dokunup açmanıza veya onları kopyalamanıza izin vermiyor. Engellenen URL’ler arasında telegram.me ve telegram.org bulunduğu söyleniyor. Telegram uygulamasıyla ilgili olmayan, Worcester, Massachusetts’teki bir haber sitesi olan telegram.com’un bile engellenmiş olması, içinde “telegram”ın geçtiği her URL’nin engellenmiş olabileceğini akla getiriyor.

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatsApp’ı kullanıcı deneyimi ve gizlilik konusundaki eksikleri nedeniyle daha önce sert biçimde eleştirmişti. Yalnızca bir gün önceyse Telegram’da endişe veren bir gizlilik sorunu ortaya çıkmıştı.

WhatsApp’ın çok popüler olmayan Telegram’ın bağlantılarını engellemeye başlaması, çok yerinde bir hamle gibi görünmüyor. Bu tür bir hamlenin rakibinizi daha çok gündeme taşıyacağı ve ekmeğine bal süreceği açık.