Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

WhatsApp Uçtan Uca Güvenlik peki daha önce Güvensiz miydi?

WhatsApp “Uçtan Uca Güvenlik” peki daha önce Güvensiz miydi? Yeni güncelleme bir çok soruyu beraberinde getirdi.

Günümüzde tüm akıllı telefon kullanıcılarının olmazsa olmaz uygulaması hiç şüphesiz WhatsApp.

En sık kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp  özellikle Apple ve FBI arasındaki kişisel bilgilerin ve veri güvenliği tartışmaları devam ede dursun bu konuda kendinde de yenilik yapma ihtiyacı duymuş olacak ki en son bir güvenlik güncellemesi yayımladı fakat bu hem çok konuşuldu hemde oldukça fazla soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Peki yeni gelen ve “Uçtan Uca Güvenlik” şeklinde söylenen bu özellik bize neler getiriyor?

Bu güncelleme le WhatsApp’ta yaptığınız anlık mesajlaşmaların bir 3. şahıs tarafından okunmasının teknolojik olarak önüne geçilmiş oluyor.

İşte tam bu noktada herkesin kafasında şüphesiz daha önce bu mümkün müydü? sorusu beliriyor.

Bu sorunun cevabı her ne kadar WhatsApp tarafında verilmese de mümkün olduğu anlaşılıyor.

1220856_312dadc67b89ac50b5b0a3c95b788c96

Peki bu güvenlik kontrolünü nasıl etkinleştirebilirsiniz?

Bu özelliği aktif hale getirmek için bir kişiye mesaj yollama ekranına girin ve aşağıda çıkan iletiye tıklamanız yeterli.

Screen Shot 2016-04-06 at 16.42.07

Daha sonra çıkan ekranda Doğrulaya basıyoruz ve çıkan barkodu karşıdaki kullanıcının kamerasıyla taramasına izin vermemiz gerekiyor.

İşte işin komik tarafı ise burada bu kare kodu güvenli konuşmaları gerçekleştireceğiniz kişinin telefonundan okutmalısınız. Başka bir deyişle aynı lokasyonda olmadığınız biri ile güvenli konuşamıyorsunuz.

Screen Shot 2016-04-06 at 16.44.35

Tüm bunlardan sonra ise

Screen Shot 2016-04-06 at 16.44.56

2014 yılında Facebook tarafından 22 Milyar dolara satın alınan WhatsApp yönetimi kişisel görüşmelerin güvence altına alınmasının temel hedefleri olduğunu ve dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı için yeni kriptolama sisteminin sesli ve görüntülü mesajlar içinde geçerli olacağını açıkladı.