Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Edge browser’a Dolby Digital imzası

Windows 10 ile tanışacağımız Edge tarayıcısı, Dolby Diigital ile güçleniyor.

Windows 10 ile tanışacağımız Edge tarayıcısı, Dolby Diigital ile güçleniyor.

Microsoft’un bu hamlesiyle, Windows 10’un Edge browserı Google Chrome’u, Opera’yı, Vivaldi’yi ve Firefox’u fena tokatlayacak. Yazılım altyapısında, Microsoft-Dolby işbirliği ile birlikte artık Edge ile izlenen filmler, videolar, video klipler, müzikler yazılım gücüyle birlikte daha güçlü ve daha saf bir sese sahip olacağı söyleniyor.

Dolby’nin şimdiki dizüstülere uyguladığı yazılım altyapısından daha farklı bir sistem olan yeni Dolby Edge yapısı, internet üzerinden izlenen 240p’lik videolarda veya müziklerde dahi farkını gösterecek. Resmi duyurusu henüz yapılmadı bu ortaklığın fakat Windows blog’da detaylı bir yazı ile kullanıcılar bilgilendirildi. Bunun yanısıra dizüstü cihazınız yazılım ile ses donanımı güçlendirildiyse, ses kalitesi konusunda konuşmaya gerek yok.

Edge’e eklenti veya sonradan indirilecek olan bir yazılım uzantısı olarak değil, Edge’in kendi sisteminde yer alacak bir destek olduğu da blog yazısında belirtiliyor.

Windows Edge’in mobil yapısını henüz bilmediğimiz için Edge Dolby’nin mobillerde nasıl çalışacağı açıklanmadı. Fakat Edge’in tabletlere yönelik versiyonu hazır olduğu için tablet modelleri de Dolby’den gücünü alacak.

Windows 10 ile birlikte sunulacak olan Surface Pro 4 de bu hamleyle birlikte Dolby’den gücünü alabilir.