Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Güncellemesi, PC’lere Otomatik Olarak Yüklenecek!

2016 yılından itibaren Windows 7 ve Windows 8 bilgisayarlar otomatik olarak Windows 10 güncellemesini alabilecek.

2016 yılından itibaren Windows 7 ve Windows 8 bilgisayarlar otomatik olarak Windows 10 güncellemesini alabilecek.

Microsoft, bu yılın başlarında, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına yönelik, bilgisayarlarını ücretsiz olarak Windows 10 güncellemesini işletim alabilecekleri bir rezervasyon sistemini kullanıma sunmuştu. Söz konusu uygulama 110 milyon cihazdan daha fazlasının Windows 10’a geçiş yapmasını sağlayarak büyük bir başarı elde etmişti. Microsoft, bununla da yetinmeyerek mevcut diğer bilgisayarların söz konusu güncellemeyi alması konusunda yeni adımlar atmaya hazırlandığını duyurdu.

Microsoft, bu doğrultuda önümüzdeki yılın başlarından itibaren, Windows 10 güncellemesini, kendi Windows Update sistemi içerisinde “tavsiye edilen güncelleme” olarak yeniden kategorize edeceğini açıkladı. Bu da, Windows 10 güncelleme sürecinin binlerce bilgisayar üzerinde otomatik olarak indirilip başlatılabilecği anlamına geliyor. Microsoft’un Windows cihazlar müdürü Terry Myerson, konuyla ilgili The Verge’e yaptığı açıklamada, “Bir kullanıcının Windows 10’u yüklemek için bir tercihe sahip olacağını” söyledi ve şöyle devam etti: “Bilgisayarlarını açtıklarında, Windows 10’a güncelleme yapmak ya da yapmamak arasında bir tercih yapabilecekleri bir diyalogla karşılaşacaklar.”

Myerson, Microsoft’un halihazırdaki planının söz konusu diyaloğu son kullanıcılara yalnızca bir defa sunmak olduğunu açıkladı. Buna göre, yaptığınız Windows Update ayarlamalarına bağlı olarak, Windows 10 güncellemesi/strong> otomatik olarak indirilecek ve güncelleme süreci başlayacak. Fakat, kullanıcılar isterlerse bu güncelleme talebini geri çevirip daha sonra bu yönde bir istem gelmesini de engelleyebilecekler.