Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey. Windows en çok merak edilen soruları ve yeni özelliklerini açıkladı

Windows en çok merak edilen soruları ve yeni özelliklerini açıkladı.

1- Windows 10’u Ne Zaman Yükleye bilirim ? Windows 10 ücreti Ne Kadar Olacak ?

Windows 10 29 Temmuzda yüklenmeye hazır olacak ve 1 Yıl boyunca Windows 7 ve 8 kullanıcıları için güncelleştirme yaparak yeni versiyonu edinmeleri tamamen ücretsiz olacak eğer bu süreçte güncelleştirmeyi yapmazsanız ücretleri Windows 10 Home için 119 Dolar, Windows 10 Pro için ise 199 Dolar olacak.

Ayrıca Windows kullanıcılarına güncelleştirmeyi getirmeden önce kullanıcılarına kullanmak ister misiniz ? şimdiden yerinizi ayırın sorusunu yöneltti.

2- Masaüstü, Dizüstü, Tablet ve Windows Telefonlarında Windows 10 Nasıl olacak ?

Windows kullanıcılarının hangi sistemleri kullandığını verileri arasında kaydediyor eğer kullandığınız sistemlerde klavye ve fare özelliklerini kullanan tüm kullanıcılarına yeni sürümü sunarken, bazı gelişmiş klavye destekli tabletlerde ise Windows 10’u göreceğiz peki ya telefonlarda neler olacak ? Telefonlar için Windows 10 Mobile sürümünün hazırlandığı ve yenileceği söylendi. Bu yeni telefon sürümünde ise neler olacağı henüz bilinmiyor ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

3- Uygulamalar Nasıl Olacak ?

Microsoft satışların yeni versiyonda da en uygun şekilde olmasını istiyor. Windows Store’dan edindiğiniz tüm uygulamalar için çalışmalarını yaparak uyumlu hale getirilmesi içinde çalıştıklarını belirtiler. Yani Bilgisayar ve Tabletlerde kullandığınız birçok uygulama ve oyunlar yeni sürümlerde birkaç ufak hata haricinde uyumlu olarak kullanılmaya devam edecek.

4- Tam Ekran sadece Windows 8 ile Uyumlu Uygulamalara Ne Olacak ?

Windows 8 özellikleri arasında öne çıkan özellik dokunmatik özelliğin kullanışlı hale getirilmesi ve sistemin tamamen “Modern” ve “Metro” isimleriyle adlandıralan yapılara uyumlu olmalarıydı, bu özelliklere sahip uygulamalar ne olacak sorusunun yanıtı ise ” daha kaliteli ve kullanışlı olacak” Windows 10 sürümünde dokunatik cihazlar yine düşünülerek tasarlanmış ve bu özelliklerle gelmiş uygulamarın uyumluluk sorunu yaşamaması için gerekli çalışmaları yapmışlardır.

5- Yeni Modern Uygulamaları Satın Aldığınızda Ne Olacak?

Yeni sürümleri ile Markette bulunan uygulamaları ve kullanışlılığını ön plana çıkarmak isteyen Microsoft Windows 10’da kullanabileceğiniz yeni uygulamalarda hazırlamış durumda ve işleyiş sistemi oldukça kolay olacak eğer bir uygulamayı satın aldıysanız yeni uygulamanızı bilgisayarınızda ve tabletinizde özgürce kullanabileceksiniz bunun anlama her ikisi içinde ayrı ayr satın almanız gerekmeyecek.

6- Windows 10 Başlat Menüsü Nasıl Olacak ?

8 Sürümünde yaptığı en büyük değişim olan başlat menüsü kullanıcıları ilk etapta oldukça zorlamıştı ve birçok insan alışamadığı için şikayetlerde bulunmuştu 8.1 güncelleştirmesi ile bir nebze düzeltilen başlat menüsü Windows 10’da nasıl olacak? Sanırım en çok merak edilen soru bu, eğer sizde 8 sürümündeki başlat menüsünden şikayetçi olanlar arasında iseniz şanslısınız çünkü eski günlere ger dönüyoruz daha modern bir şekilde hazırlansa da geçtiğimiz yıllardaki Başlat geri dönüyor!

7- Internet Explorer Yenilikler Arasında Mı ?

İnternet hayatımıza girdiğinde en büyük yardımcımız ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan internet explorer; mozilla, Google chrome ve yandex gibi büyük rakipleri karşısında boyun eğmek zorunda kalırken yıllarca kendisini yenileme konusunda geç kalmış bir uygulama büyük değişiklikler yapmadan rakipleri karşısında ise yetersiz kalan İE sonunda büyük bir değişimin içerisine girmiş gözüküyor. Windows 10 hem göreceğiz hem görmeceğiz diyebiliriz, alt yapısı kullanılacak ancak tamamen değişmiş gözüküyor yeni ismi ise Microsoft Edge olarak adlandırılacak.

8- Windows 10 Sistem Gereksinimleri

Bu sorular arasında en merak edileni ise Windows 10 sistem gereksinimleri ve cihazlarımızda çalışıp çalışmayacağı yönünde, ancak eğer 1-2 yaşında bir bilgisayara sahipseniz zaten Windows 7 veya 8 sahibisiniz ve yeni sürüm 7-8 destekleyen sistemlerde sorunsuz olarak çalışacaktır. Belirtecek olursak da minimum 1GHz işlemci, 1 GB Ram ve 16 GB hard disk yeterli olacaktır.