Sosyal Medya

Mobil

Windows 10 ’lu Telefonların Ön Kamerası Yüz Tarama Yapabilecek

Windows 10 Mobile’in yayınlanan son versiyonunda, Microsoft’un ön kameraya yüz tanıma teknolojisini eklediği görülüyor.

Windows 10 Mobile’in yayınlanan son versiyonunda, Microsoft’un ön kameraya yüz tanıma teknolojisini eklediği görülüyor.

Akıllı telefonların ön kameraları çoğunlukla ana kamera kadar yüksek çözünürlüğe sahip olmuyor. Ancak selfie çılgınlığının inanılmaz boyutlara ulaşmasıyla birlikte son zamanlarda üreticiler ön kameraya daha çok dikkat eder hale geldi. Görünüşe bakılırsa Microsoft da bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Windows 10 Mobile’in yayınlanan son versiyonunda, Microsoft’un ön kameraya yüz tanıma teknolojisini eklediği görülüyor. Ön kameradan daha stabil kareler elde etmeyi sağlayan teknoloji, odağı da otomatik ayarlıyor. Ayrıca bu sayede görüntülü görüşmeler de daha kaliteli bir deneyim haline geliyor. Yüz tarama teknolojisinin yanında Windows 10 Mobile ile birlikte kamera arayüzü de nispeteden değişmiş görünüyor. Daha önce daha “silik” ve ufak görünen kamera ikonu daha büyük ve belirgin hale gelmiş.

Microsoft, yeni nesil işletim sisteminin PC versiyonunu 29 Temmuz’da yayınlayacağını duyurdu ancak mobil kanadında işler hala belirsizliğini koruyor. Windows 10 Mobile’in eylül ayında yayınlanması bekleniyor.