TeknoTalk

Windows 10 Varsayılan Arama Motoru Olarak Yandex’i Seçti

Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 10 ile birlikte tarayıcıları için arama motoru olarak Yandex’i tercih etti.

Buna göre Türkiye, Rusya, Belarus, Kazakistan ve Ukrayna başta olmak üzere çevre ülkelerde Microsoft Edge ve Internet Explorer kullanıcılarının hem açılış sayfası hem de varsayılan arama motoru Yandex olacak.

Microsoft ve Yandex, yukarıda saydığımız ülkeler ve ileride eklenecek bölgedeki diğer ülkelerde kullanıcı deneyimini artırmak adına stratejik iş birliğine gittiklerini duyurdu. Bu iş birliği çerçevesinde Windows 10 işletim sistemli cihazlarda yer alan Microsoft Edge ve Internet Explorer tarayıcılarında Yandex varsayılan açılış sayfası ve arama motoru olarak sunulacak.

Anlaşmanın geçerli olduğu ülkelerde kullanıcılar Windows 10’un sunduğu avantajları özel bir Yandex tanıtım sayfası üzerinden görebilecek, bu sayfa üzerinden Windows 10’u resmi olarak indirip, kullanabilecekler. Hazırlanan özel Yandex sayfasında ayrıca Windows 10 ile yapılabilecekler de detaylıca görülebilecek.

Exit mobile version