Sosyal Medya

Windows

Windows 2003 Server Desteği 14 Temmuz’da Sona Eriyor!

Eğer hala yapılarınızda Windows Server 2003 çalıştırıyorsanız 14 Temmuz'dan sonra Microsoft artık Windows Server 2003 'ün herhangi bir sürümü için güvenlik güncelleştirmelerini yayınlamayacak.

Desteğin bitmesi sizin için ne anlama geliyor?

Eğer hala yapılarınızda Windows Server 2003 çalıştırıyorsanız 14 Temmuz’dan sonra Microsoft artık Windows Server 2003 ‘ün herhangi bir sürümü için güvenlik güncelleştirmelerini yayınlamayacak.

Elbette büyük network sistemlerine ait firmalara kurumlar bu geçişleri muhakkak yapmışlardır. Ancak orta ölçekli kurumlarda sıkça kullanılmaya devam edildiği biliniyor.

windows-server-2003

Windows 2003 Server ‘ın destek süresi sona erdiğinde bu kurumların karşılaşabileceği başlıca sorunları bir göz atalım.

  • Güncelleme Yok, Güncellemenin olmaması bir işletim sistemi için çok önemlidir. Microsoft güvenlik güncelleştirmelerini almayan işletim sistemi ve üzerinde çalışan uygulamalar güvenli bir yapıda çalışmadığı için bir çok sorun ortaya çıkabilmektedir.
  • Uyumluluk , Windows Server 2003 desteğinin kalkması ile denetleyeci kuruluşların denetlemelerinden geçemeyecektir.Büyük yapılarda bu uyumluluk sorunu bir çok hizmetin kesintisine neden olabilmektedir.
  • Güvenli değil, Windows Update almadığı için işletim sistemi güven vermemektedir.Bu nedenle hizmet kesintilerine karşı bilgi sahibi olmalısınız.
  • Operasyonel Maliyetler, Microsoft tarafından desteği verilmeyen bir işletim sistemi için bakım Destek hizmeti veya işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalar için hizmet alma konusunda destek vermeyebilirler.

IT altyapınızı korumak ve geçiş senaryolarını yapmak için adım atma zamanı !

Bu durumda tabiki IT Yöneticilerinin  bir an önce mevcut Windows Server 2003 sunucularını Windows Server 2012 R2 veya Microsoft Azure bulut platformlarına geçirerek geliştirilmiş performans, düşük bakım gereksinimleri ve artan çeviklik gibi somut faydalar elde edebilecekleri yeni yapılara geçmeleri gerekir.

Bizden hatırlatması.